Rytmus

Musik Musik/Sam

För dig som vill göra din högskolebehörighet ännu bredare!

Alla grenar på Rytmus ger högskolebehörighet, men för dig som vill försäkra dig om att få så bred behörighet som möjligt så är detta grenen för dig. Receptet? Lite mindre musik och mer teori helt enkelt.

 

 

Att älska musik innebär inte alltid att passionen blir ett yrke. På Rytmus går många elever som ser den estetiska delen som en nyttig och stimulerande del av
gymnasietiden – men som har andra planer när det gäller framtidens vägval.

Kanske är drömmen arkitekt, statsvetare eller sjuksköterska? Då krävs en justering av poängplanen. Och den är rätt enkel. På Musik / Sam byter du helt enkelt ut vissa musikaliska fördjupningskurser mot teoretiska ämnen som exempelvis mer matematik. Nej, det estetiska försvinner inte, men minskar alltså i omfång och ger dig en mer traditionell samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.

En sak är viktig att påpeka:

Alla på Rytmus får en grundläggande högskolebehörighet efter examen, oavsett inriktning. Men just den här grenen öppnar fler eftergymnasiala dörrar. Du kan
helt enkelt skräddarsy och paketera din egen utökade behörighet!

 

 

Om programmet

Estetiska programmet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter examen är du redo för studier inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Estetiska programmet är också en öppning till yrken man kanske inte tänker på. Att kunna skapa kontakt med en publik är idag ett viktigt verktyg och utbildningen gör att du kan närma dig olika yrken och utbildningar på ett nytt sätt.

Entreprenörskap är ett annat område som ger dig möjlighet att utveckla din nyfikenhet, kreativitet, nyskapande och lust. Många lärare på Rytmus arbetar även som musiker eller producenter och vi ger ofta clinics med artister och andra inspirerande föreläsare. Vi utvecklar ständigt vår undervisning och erbjuder dig en modern utbildning som svarar mot de behov, krav och önskemål som finns i branschen idag.

Att göra musiken levande handlar inte bara om att spela live. Det betyder också att producera, spela in och sprida musiken till fler öron.

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Idrott och hälsa 1100
Historia 1b100
Historia 2b100
Matematik 1b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete100
Individuellt val
Individuellt val200
Programgemensamma
Estetisk kommunikation 1100
Konstarterna och samhället50
Inriktningskurser
Ensemble med körsång200
Gehörs- och musiklära 1100
Instrument eller sång 1100
Programfördjupningskurser
Entreprenörskap100
Estetisk kommunikation 2100
Matematik 2b100
Ensemble 2100
Engelska 7100
Summa:250000