MENU

Författare:
Eva Appelgren
Taggar:
Postad i:
Borlänge
Vi välkomnar Anna Ek som rektor till Rytmus Borlänge
7 augusti, 2017

Anna Ek, rektor Rytmus Borlänge

Anna vad är dina nuvarande och tidigare arbetsuppgifter?

– Mina tidigare erfarenheter som skolledare är att jag från år 2006 arbetade som rektor för Internationella Engelska Skolan i Gävle. Jag var med och starta den skolan 2004 och arbetade de två första åren som lärare i samhällskunskap, historia, religion och geografi. Jag verkade i Gävle fram till augusti 2011 då jag blev rektor på Kristinegymnasiet i Falun. 2012 startade jag som rektor Kunskapsskolan i Borlänge och har arbetat där fram tills nu när jag tillträder som rektor för Rytmus.

Hur känns det att börja jobba på Rytmus?

– Jag är glad och stolt över att starta och leda Rytmus i Borlänge. Mitt mål är att alla elever ska vara nöjda med sitt val av skola, att vi har hög trivsel och goda studieresultat. När elever lämnar Rytmus efter tre år ska de känna och uppleva att de lärt sig och utvecklades mer än vad de trodde var möjligt. Vi kommer att jobba hårt och ha väldigt roligt tillsammans.

Intressen

– Jag intresserar och engagerar mig ofta i olika typer av samhällsfrågor. Vidare tycker jag det är spännande att lära mig och ta del av andra kulturer. Jag tycker det är roligt med styling, mode och make up. När jag var yngre jobbade jag en hel del i modebutiker och med modevisning.

Favoritmusik/artist

– Jag uppskattar i stort sett all typ av musik. Hemma spelas det mestadels pop av mig och sönerna. Min sambo föredrar reggae så det lyssnar jag också en hel del på.

Favoritmat

– På vardagarna lagar jag och pojkarna (sambo och två söner) ofta pastarätter. Om jag ska äta en snabb utelunch väljer jag gärna sushi.
Att grilla och sitta ute och äta tillsammans med familj och vänner en fin sommardag är toppen.

Favoritfilm

– Jag uppskattar att se filmer som baseras på att skildra och beskriva verkliga händelser, tex filmer med historiskt perspektiv eller filmer som beskriver ett samhällsfenomen.
Jag uppskattar även lättsamma filmer som gör mig glad, tex filmen Mamma Mia.

Hälsning till eleverna

– Jag ser fram emot att träffa er i augusti. Tillsammans kommer vi att skapa framtidens skola.

Anna Ek, rektor
anna.ek@rytmus.se
070-525 12 89