Välkommen till Rytmus musikskola i Nacka

Rytmus erbjuder musikundervisning till alla barn och ungdomar i Nacka mellan 7 och 19 år. Nacka kommuns kulturnämnd har beslutat om en modell för musikskolor som vill bedriva musikundervisning för kommunens barn och ungdomar. En kulturcheck ges till den enskilda individen som sedan kan välja att använda dem hos valfri auktoriserad skola.

Läs mer om Musikskolan»

Alla Nackabor mellan 7 och 19 år är hjärtligt välkomna till Rytmus Musikskola.

Höstterminen 2017, startar från och med vecka 36.

Musikskolan i Nacka

Information

För mer information var god kontakta Tony Borg: tony.borg@rytmus.se, mobil:0735-393262.

Kurser som du kan välja

Sång

Elgitarr och Akustisk gitarr

Piano/Keyboard

Elbas

Trummor

Musikproduktion

Ensemble (spela i band)

Vem kan anmäla sig?

Alla barn och ungdomar mellan 7-19 år, folkbokförda i Nacka kommun har rätt till en kulturcheck/termin.På länken, Nacka24», kan du som förälder direkt logga in på kommunens musik web och anmäla ditt barn!

Anmälan till Rytmus Musikskola

Börja med att gå in på Nacka kommuns hemsida, http://www.nacka.se. Gå sedan in på följande flikar: kultur/ musikskola och kulturkurser/Musikskoleval steg för steg. Följ sedan steg 1, 2 och 3.

Nu kan du välja Rytmus musikskola efter anmälan kontaktar vi dig för att hitta en dag och tid som passar bra.

Avgifter och regler

Musikskolekurs

Varje elev har rätt till två musikskolecheckar vilket innbär att varje elev kan gå två kurser per läsår. Dessa kan däremot inte vara två likadana kurser.

Avgifter för en musikskolekurs; per elev och termin

Ämneskurs: 1 080 kronor

Grupp: 530 kronor

Information om våra kurser

SÅNG (måndag, tisdag, onsdag, torsdag & fredag)

30 min/vecka enskild lektion.

Vi startar på den nivå som du befinner dig på. Vi utvecklar din sångteknik och repertoar. Vi arbetar med olika utvecklingsområden och förbereder dig för sång i ensemble. Teknik, interpretation inom pop/rock/musikal m.m. Vi fördjupar oss i rösten som instrument och lär oss förstå hur rösten/instrumentet fungerar och är uppbyggt.

Lärare – Teresa Perrelli

Musikproduktion

Vi startar på den nivå som du befinner dig på. Du får lära dig grunderna musikprogrammering och musikproduktion.

30 min/vecka enskild lektion alt. 60 min/vecka  2 elever.

Lärare Erik Aronsson

Elgitarr/ Akustisk gitarr (måndag, tisdag & onsdag)

30 min/vecka enskild lektion.

Vi startar på den nivå som du befinner dig på. Du lär dig grunderna till elgitarr/ akustisk gitarr, ackordsspel, enkla melodier, soloteknik. Vi undervisar med gehör, tabs och enkel notlära. Vi fortsätter att utveckla ditt gitarrspel och harmonilära. Möjlighet att utveckla gitarrspel/ soloteknik och förberedelse för ensemblespel.

Lärare – Lars Wikström

Elbas (måndag, tisdag & onsdag)

30 min/vecka enskild lektion.

Vi startar på den nivå som du befinner dig på. Du lär dig basspelets grunder och instrumentets konstruktion. Vi undervisar med gehör, tabs och enkel notlära. Komp till låtar i olika stilar. Gehör och enkel notation.

Lärare – Lars Wikström

Trummor (måndag & tisdag)

30 min/vecka enskild lektion.

Vi startar på den nivå som du befinner dig på. Du får lära dig grunderna för trummor och instrumentets konstruktion. Teknik, gehör, enkel notation och enkelt slagverk. Vi utvecklar ditt trumspel mot genrebredd, teknik, gehörsspel och notation. Vi förbereder dig för ensemblespel.

Lärare – Fredrik ”Freddan” Karlberg

Piano/ keyboard (onsdag & torsdag)

30 min/vecka enskild lektion.

Vi startar på den nivå som du befinner dig på. Du får lära dig grunderna i pianospel/ keyboard. Enkla melodier och komp. Enkel notation och gehörsspel. Vi arbetar med grunderna inom keyboard som att hitta ljud och arbeta med midi. Du som redan har grunderna i piano och vill fördjupa dig på ditt instrument får fortsätta utveckla ditt pianospel. Fler kompmodeller, pianostycken och förberedelse för ensemblespel. Enkel notation och gehörsspel. Du som redan har grunderna inom keyboard får utveckla ditt spel med melodier, komp och olika tekniker för ex stråk eller brass. Notation, gehörsspel och förberedelse för ensemblespel.

Lärare – Mikael Sahlsten

Ensemble (Spela i band) för nybörjare utan förkunskaper (onsdag)

60 min/vecka gemensam lektion

Här spelar vi i grupper om 4-6 elever. Alla elever turas om att få spela de olika instrumenten (synt, sång, elbas, trummor och gitarr). Eleverna skriver all text och musik själva. Låt-skrivande varvas med rytmikövningar och musiklekar.

Lärare – Lars Wikström

Ensemble (Spela i band) för elever med vissa förkunskaper (onsdag)

60 min/vecka gemensam lektion

För de som redan fått ett par terminers undervisning i ett huvudinstrument erbjuder vi nu möjligheten att få lära sig mer om att spela i band. Under terminens gång spelar vi ett antal covers samt skapar eget material om eleverna så önskar. Fokus ligger på musikaliskt samspel och gemensam inlärning.