Läsåret 2017/2018!

Rytmus önskar alla elever hjärtligt välkomna till skolstarten läsåret 2017/2018.

Skolstart åk 1.

Vi samlas  den 21 augusti kl.10.00 på vån 2. Mer info om skolstarten meddelas via välkomstbrev.

Skolstart åk 2.

Skolstart för  elever åk 2  den 22 augusti kl.09.00. Vi samlas på vån 2.

Skolstart åk 3.

Skolstart för elever åk 3  den 22 augusti kl.10.00. Vi samlas på vån 2.

Skolavslutningar och studentexamen 2018!

Datum för Skolavslutning årskurs 1, årskurs 2 och Studentexamen. Fredag den 8 juni 2018.

Information om Lungan!

Lungan kallas elevernas egna bibliotek, arbetsrum och studieverkstad.

Här kan du i lugn och ro, utan att bli störd av vare sig musik eller prat, arbeta med dina olika teoretiska ämnen. Till din hjälp finns datorer och viss litteratur som stöd och resurs i kunskapandet.

Under ca 16 timmar i veckan (se separat schema) finns det lärare i lokalerna som gör sitt bästa för att hjälpa just dig i dina studier. De finns där för din skull och ingen fråga eller svårighet är för ”knepig” för att ställas, så utnyttja möjligheten till stöd och support. Lärarna finns även där för att vara stöd i frågor som kan handla om studieteknik och motivation etc. rent generellt. På Rytmus vet vi att det finns många bitar i ”livspusslet” som behöver vara på plats för att goda förutsättningar för lärande skall uppstå.

Väljer ni att arbeta i grupp, diskutera och stötta varandra i era studier så gör ni det klokt! Att studera tillsammans är en av de mest effektiva inlärningsmetoder som finns. För detta ändamål har vi precis utanför Lungan en uppsättning specialskärmar som skapar 6 st ”mini-grupprum” och det finns även två grupprum vid sal 212 och 213. Även här ska det vara förhållandevis tyst eftersom allt musicerande och ljudskapande i huvudsak sker på plan 0 och plan 1.

Kom ihåg att du inte är ensam i dina studier. Din mentor är din närmsta kontakt vid minsta behöv av stöd och till sin hjälp har de ett helt elevhälsoteam, ”Repan” och administrativ personal. Tillsammans arbetar vi alla för att Rytmus ska fortsätta vara en fantastisk skola för såväl teoretiska som estetiska studier.

Välkommen in till oss

Kalendarium Hittas via Schoolsoft

Elevers ledighet» Ansökan ledighet  CSN Rutiner»

Nationella prov Alla provdatum finns i kalendariet och på skolverkets hemsida»