OM RYTMUS STOCKHOLM

Rytmus Stockholm erbjuder unika möjligheter för dig som elev på estetiska programmet. Våra repetitions- och instrumentlokaler kan bokas av alla elever oavsett om du läser Musik eller Estetik/Media och flertalet av både teori- och musikkurser är öppna för alla elever att väljas som individuellt val.

Rytmus Stockholm ger dig som elev dessutom stora möjligheter till samarbeten, både musikaliska, teoretiska som marknadsföringsmässiga då vi har elever på flera inriktningar och fördjupningar, alla specialiserade på sitt område. Vi ser också att de sociala och professionella nätverk som byggs under åren på Rytmus är till stor nytta för våra elever i sina fortsatta karriärer.

Våra lärare påverkar inte bara genom sin undervisning utan även genom de erfarenheter de delar med sig av från professionella uppdrag utanför skolan.

Vi hoppas att du som elev på Rytmus Stockholm kommer att utnyttja möjligheterna vi som skola tillsammans med våra elever erbjuder under de tre år du går hos oss. Vi har genom åren sett otaliga exempel på samarbeten som fortsatt efter avslutad gymnasietid och som nått framgång såväl konstnärligt, musikaliskt som professionellt.

Kunskapsgallerian

Kunskapsgallerian

Fasaden med stora glasade partier och generösa burspråk ger stora ljusinsläpp. En gemensam och generös entréöppnar upp mot café/lunchrestaurang. Här kan man äta skollunch eller ta en fika. Gemensamt med de andra skolorna i huset finns ett hälsocenter med verksamheter som skolhälsovård och friskvård. I huset finns även en mindre idrottshall/gym, lämplig för innebandy, dans m m. Dieselverkstaden som ligger precis intill rymmer bl a konsthall, bibliotek, Klätterverkstan och Astoria Biografer. Dieselverkstadens scener utnyttjas även för en del av Rytmus konsertverksamhet och Sickla Sporthall finns tillgänglig för idrottsundervisningen.

Replokal

Rytmus har åtta stora ensemblerum samt en aula/klubbscen som ligger på bottenplanet, plan E och som rymmer ca 90 åhörare och även den utnyttjas flitigt för rep och i undervisningen.  På plan 2 har vi vår nybyggda scen med plats för en publik på drygt 200personer. Plan 1 rymmer våra instrument- och sångrum, fem studios samt datasalar. Foto/mediastudio, klassrum och föreläsningssalar finns på plan 2 där flera grupprum och lugna arbetsytor som t ex vår studieverkstad Lungan ger möjligheter till både studiero och oplanerade möten. Musik- och medieproduktionslokalerna kan självklart bokas av våra elever såväl dagtid som utanför skoltid och vår målsättning är att så långt det är möjligt anpassa öppettiderna efter elevernas behov.

Studio

Skolan har fem studior. I A-studion kan elever göra liveinspelningar från aulascenen eller från intilliggande inspelningsrum. Studion kan också användas för mindre projekt, analoga eller digitala.  C-studion är vårt andra större studiorum och används förutom rena inspelningsprojekt bl a förundervisningen i Ljud A samt flera lokala tillvalskurser. De tre mindre B, D- och E-studiorna är helt digitala och används intensivt, både i undervisingen och av våra elever för egna projekt. Alla studios har tillgång till angränsande inspelningsrum.

Vi har två datasalar samt ett stort antal allmänna elevdatorer. Vi har även 5 datavagnar med bärbara datorer som bokas av lärare vid behov. Rytmus har Mac-datorer och de vanligaste applikationerna förutom Officepaketet är Logic och Garageband för musikskapande och Adobe Creative Suite för medieproduktion/Promotion. Eleverna på inriktning Medieroduktion har även tillgång till en personlig bärbar dator under sina tre år på Rytmus med Adobe CS installerad.