Rytmus elever ansvarade för musikunderhållningen under ”End Violence Solutions Summit” konferensen!

Den 14 februari var Rytmus elever inbjudna till Stadshuset för att medverka med Rytmus-bandet ”Wind-Band. Eleverna spelade musik under kvällens mingel och ansvarade för musikunderhållningen under kvällen.

Bland deltagarna på konferensen fanns H.M. Drottningen, H.K.H Kronprinsessan, Statsministern, vice generalsekreteraren för FN, vice generalsekreteraren för Europarådet, cheferna för UNICEF, WHO, UNODC, 17 ministrar, 20 viceministrar osv.

Detta är den första högnivån-konferensen inom Globala partnerskapet mot våld mot barn- Agenda 2030 Children: End Violence Solutions Summit. Foto: Sören Andersson från Regeringskansliet.

bild-1-red-nyregeringskansliet

Rytmus Musikalvecka 2018!

img_9927

På fredag den 23 mars är det återigen dags för Rytmus årliga musikalprojekt. Årets produktion heter ”Avbrott” och är ett drama som handlar om ett antal passagerare som en kväll befinner sig på T-banan, då det just har blivit strömavbrott. Eleverna i åk 2 har skrivit manus, skrivit musik, arrangerat och organiserat hela projektet själva.

Under de första dagarna i nästa vecka sätts produktionen upp, det repeteras och finslipas fram till och med torsdag kväll. På fredag spelas föreställningen upp inför publik och som vanligt används Dieselverkstadens stora scen.

Biljetter säljs enbart i Rytmus elevreception under vardagar dagtid, fram till kl.16.00. Obs! Det går inte att köpa biljetter på Dieselverkstaden.

Föreställningar dag/tid

Fredag den 23 mars kl.13.00                   Skolföreställning (slutsåld)

Fredag den 23 mars kl.18.00                   För nära & kära

Lördag den 24 mars kl.12.00                   För nära & kära

Lördag den 24 mars kl.17.00                   För nära & kära

För mer info var god kontakta Rytmus elevreception: Ring: 08-555 862 70 eller mejla:repan@rytmus.se

Varmt Välkomna

 

 

Du är hjärtligt välkommen att besöka oss på våra ”Öppna hus”.

Nästa ”Öppna hus” är To 3/5. Kl.18.00-21.00. Välkommen

Vår blås/slagverksorkester hälsar dig välkommen i entrén. Du får en guidad tur av Rytmus elever som visar och berättar om skolan. Du får möta representanter från elever, elevkåren, lärare, studievägledare, elevhälsa och rektor som berättar om hur det är att studera på Rytmus.

Prova på-dag på Rytmus

Nu har du möjlighet att prova på att vara elev på Rytmus under en skoldag. Du får uppleva hur det är att ”på riktigt” vara elev hos oss. Det du behöver göra är att kontakta vår elevadministratör Patrik Eriksson så hjälper han dig att hitta en dag som passar dina önskemål. Kontakta Patrik Eriksson på mejl: info.rytmus.sthlm@rytmus.se

Hjärtligt välkommen

vocal-group-glad-grupp-16g

”På Vokalmusiker/Vocal group sjungs det varenda dag! Vocal group, kör och solosång repeteras inför vårens många framträdanden.”

 

medium-web_i0a2064

Kristian Linde, Rytmus Stockholms specialpedagog, föreläste för kollegor från några av Stockholms större estetiska program!

Vårterminen har startat! Första veckan inleddes med studiedag för lärarna, då vi fick besök av kollegor från några av Stockholms större estetiska program. På dagordningen stod gemensamma diskussioner om ämneskompetens och frågor om extra anpassning och stöd och stimulans. Föreläste gjorde Kristian Linde, Rytmus Stockholms specialpedagog.

Kristians föreläsning manade till eftertanke kring vad som egentligen är viktigast i skolans värld, utifrån perspektiv som lärande, delaktighet och motiverande omständigheter. Tack Kristian och alla deltagande skolor för en spännande start på terminen.

 

” Vi gratulerar Linnéa Tannergen från Vokalmusiker-linjen”!

26735542_1987321884855816_2025130127_o

” Vi gratulerar Linnéa Tannergen från Vokalmusiker-linjen som fått rollen som Liesl i musikalen Sound of Music! Premiär den 10/2, och sedan går föreställningen på Intiman i Stockholm hela våren. Grattis! ”

 

Studenten på Rytmus

Möt några av våra lärare»

Här hittar du läsårstider»