Estetiska programmet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter examen är du redo för studier inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Estetiska programmet är också en väg till yrken man kanske inte tänker på. Att kunna skapa kontakt med en publik är idag ett viktigt verktyg och gymnasieutbildningen gör att du kan närma dig olika yrken och utbildningar på universitet och högskola på ett nytt sätt.

Entreprenörskap är ger dig möjlighet att utveckla din nyfikenhet, kreativitet, nyskapande och lust. Många lärare på Rytmus arbetar även som musiker eller producenter och vi ger ofta clinics med artister och andra inspirerande föreläsare. Vi utvecklar ständigt vår undervisning och erbjuder dig en modern utbildning som
svarar mot de behov, krav och önskemål som finns i branschen idag.

Att göra musiken levande handlar inte bara om att spela live. Det betyder också att producera, spela in och sprida musiken till fler öron.

Enskild undervisning på Estetiska programmet

På Rytmus Estetiska program får du enskild undervisning på ditt huvudinstrument. Kärnämneslärarna använder varierande arbetssätt, ofta tematiskt och i olika projekt. Du har också möjlighet att själv anpassa dina studier. I ditt individuellt val kan du välja kurser som ger extra meritpoäng till universitet och högskola eller ytterligare musikkurser.