Om Rytmus i Örebro

Vår skola, som ligger tio minuter gångavstånd från tågstationen har en trivsam och personlig atmosfär. Vi förbereder nu för att kunna ta emot ännu fler elever men vill samtidigt behålla den så kallade Rytmusandan som gör att alla trivs på skolan. Hos oss syns och respekteras  du för just den du är. Skolan funkar som en träffpunkt där du inte bara studerar, utan även umgås och övar. Vi öppnar gärna dörren för branschens aktörer som inspirerar och ger oss kunskaper om livet utanför skolan.

Rytmus har en trygg och välkomnande miljö som många ofta kallar för ”mitt andra vardagsrum”.

Du som tänker börja på Rytmus har gett dig själv möjligheten att odla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor. Under dina tre år på Rytmus är du klasskamrat med framtidens musiker och artister men även framtidens jurister, journalister, brandmän och entreprenörer.

På Rytmus vill vi göra utbildningen så mycket på riktigt som möjligt. Exempel på detta är våra skolturnéer, konserter och projekt som du får vara en del av under samtliga år på Rytmus. Många av våra lärare arbetar även som musiker och våra elever spelar ofta på olika scener i Örebro.

Vi anpassar ständigt undervisningen efter hur musikbranschen utvecklas och öppnar gärna dörren för branschens aktörer som inspirerar oss och ger oss kunskaper om livet utanför skolan. Genom våra Clinics får du inblick i olika delar av musikbranschen och hur det kan vara att arbeta i den.

På Rytmus finns musikrum, inspelningsstudios, klassrum, grupprum för projektarbete och givetvis plats för paus och umgänge. Alla elever får enskild undervisning på sitt huvudinstrument och en iMac som verktyg för sina studier.

Vår skola

Rytmus ligger på Karlsgatan 30, 10 minuters promenad från resecentrum och har idag cirka 100 elever. Unga från hela Närke, Dalarna och Värmland söker sig hit. Skolan ligger i en fin byggnad med djupa fönsternischer. Runt huset ligger en park med små paviljonger.

Se några bilder från vardag på Rytmus

Gemensamt för alla Rytmusskolor är att du fritt får använda lokaler och utrustning, även utanför lektionstid. Rytmus använder alltid professionell utrustning i musikrum och studios. Här kan du ta en rundtur på skolan.»

En liten film om Rytmus Örebro

 

orebro_kram