Författare:
Daniel Hambre
Taggar:
Postad i:
Clinic, Örebro
Clinic Med Aron & Henrik (från Dirty Loops)
2017-09-27 11:59:17

affisch-%22dirtyloops%22Onsdag den 4/10 har vi den stora glädjen att välkomna Aron (trummor) och Henrik (bas) från Dirty Loops till oss på clinic! Vi ser fram emot att ta del av tips och tankar om musikerlivet och kanske en och annan story om livet på världsturné…

Vi ser förstås också mycket fram emot att höra dem lira!

Glädjeonsdag!

Kommentarer inaktiverade. • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  BORIS RENÉ Melodifestivalen
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  CLINIC med BORIS RENÉ! 9/2 i Örebro
  2017-02-06 12:08:24

  Vi är stolta över att presentera CLINIC med BORIS RENÉ! Aktuell i Melodifestivalen lördag 4/2!!
  Clinicen är exklusiv för nuvarande elever på Rytmus Örebro MEN vi har även glädjen att bjuda in elever som går i årskurs 9. Dock är platserna begränsade och föranmälan görs till christer.blomberg@rytmus.se.

  CLINIC med BORIS RENÉ!

  Kommentarer inaktiverade. • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Borlänge, Clinic, Örebro
  Maggio undervisar Rytmuseleverna
  2016-10-07 15:22:53

  maggio_960I flera dagar har det tisslats och tasslats i korridorerna på Rytmus Örebro. Vem är det som ska komma och ha Clinic denna gång och varför är lärarna så hemliga? Eleverna gissar och funderar, kan det vara Veronica Maggio?

  Rytmus, en gymnasieskola i Örebro med det estetiska programmet inriktning musik, har ett nära samarbete med många olika artister, musiker och producenter. Att som elev på Rytmus få möta artister med jämna mellanrum i Clinics är därför inget ovanligt. ”Vi vill gärna att elevernas utbildning ska vara så mycket som möjligt på riktigt” säger rektor Malin Hussmo. ”Att möta olika personer från branschen är ett sätt att få komma närmare verkligheten, hur det faktiskt är att arbeta som artist, musiker, producent eller andra yrken som många av våra elever vill satsa på.” Denna dag ligger det lite extra spänning i luften. Ryktet har gått om att det är Veronica Maggio som ska komma. ”Man vet inte riktigt om man ska tro på det” sa en av eleverna i kön utanför lokalen där clinicen skulle hållas. ”Man vill ju inte bli besviken om det inte är hon.”

  Besviken behövde ingen bli. Läraren Christer ”Blomman” Blomberg startade med att berätta att det var han som var överraskningen för dagen. Det möttes av applåder och skratt och Blomman rättade snabbt till sitt misstag och välkomnade Klas Gullbrand och Veronica Maggio som fick inta scenen under elevernas jubel.

   

  ”Det här känns jättenervöst” började Maggio, ”Vi är inte vana att prata inför folk, i dagsljus dessutom! Det är utanför min comfort zone. Jag tror att vi kör en låt direkt, vad sägs om Vi mot världen?”  Eleverna jublade och Gullbrand slog an strängarna.

   

  Maggio och Gullbrand bjöd på många hits blandat med berättelser om resan fram till idag. Gullbrand berättade om flera års hårt arbete. ”Jag ville satsa på att bli jazzmusiker från början men det var svårt att få jobb och komma ut och spela. Jag fick lära mig att ta jobb, även om det inte var mina drömjobb. Det jag har lärt mig är att det ena kan ge det andra. Under ett samarbete med en gammal vän som heter Andreas Kleerup fick jag en fråga från Olle Ljungström om att åka på turné med honom. Jag visste inte ens vem han var eller vad han spelade för musik men jag hoppade på och det är ju inget jag har ångrat.”

   

  Maggio berättade också om sin väg. ”Ni ska bara veta hur många nej jag har fått. Men jag gav inte upp. Jag trodde på min grej. Tillslut fick jag ett ´nja´ som innebar att jag fick släppa en singel och sedan tog det fart”.

  Maggio fick frågan om när hon kände att det vände. ”Jag minns min första typ av chockupplevelse, det var på Malmöfestivalen, jag hade förväntat mig ett par hundra personer i publiken, men när jag kikade ut på publiken bakom scenen var det helt fullt! Jag fattade ingenting och blev alldeles pirrig! De var där för att lyssna på mig!” Maggio fortsätter att prata om vikten att tro på sig själv, det du vill förmedla och på vilket sätt du vill göra det. ”Städa inte bort det som är karakteristiskt för just dig, det som gör dig speciell. För mig handlar det inte om att sjunga snyggt, det handlar om att förmedla något, att mina tankar får nå dig, eller beröra dig på något sätt” fortsätter Maggio och sträcker ut handen mot en elev på främre raden. ”Det finns så många kanaler att bli sedd genom idag, så många sätt att få ut sin musik på, men det viktiga är att ha något att fylla det med. Vad vill du fylla det med?” Maggio pausar och en elev frågar vad hon vill fylla med. ”Jag jobbar mycket med artwork”, svarar Maggio. ”Jag tittar i fotoböcker, besöker konstmuseer, tittar på film och läser. Jag läser massor med böcker och när jag hittar en rolig mening eller ett textavsnitt med en skön tvist i så fotar jag den. Ibland kan en sådan mening få bli en rad i en låt eller textens story blir till en hel låt. Ibland utgår jag från en bild, vad är stämningen här? Kan jag förmedla den i en låt? Det finns flera tusen låtar om kärlek. Om jag ska skriva ännu en så frågar jag mig själv vad kan jag ha för ingång här? Som när jag skrev Snälla bli min igen som bygger på en verklig händelse. Jag försökte sätta mig själv i taket och titta ner på det som hände i rummet och berätta om på mitt sätt, precis så som det var.” Eleverna fortsätter att ställa frågor om hur låtarna har kommit till eller vad budskapet är. Maggio delar med sig av berättelserna bakom och framför dem tillsammans med Gullbrand.

  En elev undrar vad som är skillnaden på artisten Maggio och privatpersonen. ”Jag skiljer inte på artisten och mig själv som privat. Jag försöker att alltid vara nära mig själv, även i låtskriveriet eller på scenen. Försöker att vara mig själv rakt igenom.” Gullbrand håller med om att det är viktigt att vara stolt över sina egenheter och att tro på sin egen förmåga. ”Det kan vara svårt att gilla sig själv, men försök. Som gitarrist och producent är det viktigt att känna in och jobba för att lyfta artisten som man jobbar med. Jag ska underlätta för Veronica i det här fallet, hjälpa till att bära sången men också komplettera den.” Han ger några exempel på hur han tänker när han kompar olika låtar och hur man kan fylla på med toner eller tystnad för att förstärka tex en känsla i en låt. Sista låten får eleverna önska, det blir Hela huset och alla sjunger med i refrängen ”Allt är bra nu!”

   

  Clinicen avslutas med att rektor Malin Hussmo tackar Gullberg och Maggio för det de har delat med sig av. ”Vi bär med oss er, det ni har gett oss här och här är något som gör att ni kan bära med er oss” säger Hussmo och räcker över en Rytmus-väska med tackgåva i. ”Vi gillar er musik och hör er lite överallt, men det dröjer inte länge förrän det är ni som slår på radion och hör några av Rytmus elever som sjunger och spelar för er.”

  Kommentarer inaktiverade. • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Gustaf Norén gästar Örebro
  2016-09-02 07:54:42

  Örebro-Gustaf

  Den 7 september besöker Gustaf Norén(fd. sångare i Mando Diao) Rytmus i Örebro.  Han kommer att vara med på improvisationslektioner och dela med sig av sin syn på musikskapande,  vara med på arrangemang och kompositionslektion där det kommer att handla om att skriva musik och arra tillsammans med eleverna. Han kommer även att träffa våra musiklärare för att spåna om framtida besök hos oss och vad vi kan göra för roligt tillsammans.

  En heldag med musicerande och skapande av ny musik tillsammans med våra elever!

  Kommentarer inaktiverade. • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Jasmine Kara Clinic 16/5
  2016-04-18 14:09:50

  Dags igen för clinic!

  Denna gång får vi besök av soul- och popartisten Jasmine Kara! Hurra!
  Jasmine har en bakgrund från Örebro då hon är uppväxt i trakten och själv har gått på musikestet program i Örebro på gymnasiet (dock innan Rytmus Örebro fanns…). Nu lever Jasmine sitt liv på flera håll i världen och framförallt i Los Angeles, New York och även förstås Örebro och Stockholm.

  Jasmine besöker oss den 16/5 kl 17.00 tillsammans med sin gitarrist Dan Göransson (som även jobbar lite grann på skolan…).

   

  Vi ser fram emot detta!

  Jasmine Kara

  Jasmine Kara

  Kommentarer inaktiverade. • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Nyheter, Örebro
  Robert Wells / Öppet hus
  2016-04-18 13:37:54

  Välkomna på öppet hus den 2/5!

  Och just detta öppet hus blir lite speciellt då vi har den stora äran att presentera…

  Robert Wells!

  – 17.00-17.30 finns det möjlighet att få rundvandring på skolan med elever som guider.
  – 17.30 håller Robert Wells och hans trio en kombinerad clinic/konsert.
  – Efter detta finns Robert kvar för att svara på frågor om musikbranschen samtidigt som rektor, elever och lärare finns kvar för att svara på frågor om hur det är att gå på skolan.

   

  Varmt välkommen!

  Wells solo red

  Kommentarer inaktiverade. • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Mattias ”Ümit” Yilbar Norgren
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Öppen Clinic & Öppet Hus!
  2016-02-01 15:05:56

  Öppen Clinic i Örebro!!!

  Välkommen till Rytmus Örebro den 8/2! Vi bjuder in alla blivande gymnasieelever till en clinic med beatboxaren Mattias ”Ümit” Yilbar Norgren. Under kvällen har vi även öppet våra lokaler och rektor, lärare och nuvarande elever finns på plats för att svara på dina frågor. Vi finns på Karlsgatan 30 på väster i Örebro.
  Mer info om artisten finns längre ner.

  17.00, Clinic

  17.30, Öppet hus

  Varmt välkommen!

  //
  Bild red

  Den före detta Rytmuseleven Mattias ”Ümit” Yilbar Norgren kommer till Rytmus Örebro den 8 februari och bjuder på clinic om beatbox.

  Mattias har redan hunnit med mycket! Beatboxat hiphop med personer som Behrang Miri och Shazaam till att battla dj:s som Rob ”Boom” Waatz och battla andra beatboxare. Han har även beatboxat med Acapella-grupper, bland annat The Real Group, och varit med och gästat med personligheter som Babsan, kompat åt Robert Wells och en mängd andra artister. Han har även gjort clinics på allt ifrån ungdomsgårdar, universitet och forum för lärare och professorer.

  Mattias kommer att dela med sig av sina kunskaper till de som vill lära sig och berätta om sina erfarenheter som beatboxare i musikbranschen.

  Mattias ”Ümit” Yilbar Norgren hälsar att han är ”superpepp” på att göra detta! Det kommer att bli fett!

  Hjärtligt välkommen till Rytmus Mattias!

  Kommentera • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Beatbox Clinic i Örebro!
  2016-02-01 14:55:24

  Bild redDen före detta Rytmuseleven Mattias ”Ümit” Yilbar Norgren kommer till Rytmus Örebro den 8 februari och bjuder på clinic om beatbox.

  Mattias har redan hunnit med mycket! Beatboxat hiphop med personer som Behrang Miri och Shazaam till att battla dj:s som Rob ”Boom” Waatz och battla andra beatboxare. Han har även beatboxat med Acapella-grupper, bland annat The Real Group, och varit med och gästat med personligheter som Babsan, kompat åt Robert Wells och en mängd andra artister. Han har även gjort clinics på allt ifrån ungdomsgårdar, universitet och forum för lärare och professorer.

  Mattias kommer att dela med sig av sina kunskaper till de som vill lära sig och berätta om sina erfarenheter som beatboxare i musikbranschen.

  Mattias ”Ümit” Yilbar Norgren hälsar att han är ”superpepp” på att göra detta! Det kommer att bli fett!

  Hjärtligt välkommen till Rytmus Mattias!

  Kommentera • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Tommy Denander
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic med Tommy Denander
  2015-11-10 08:54:57

  Onsdag 18/11 kör vi en clinic med världsgitarristen Tommy Denander!

  Tommy Denander

  Tommy Denander

  ”Tommy has appeared on albums or recordings with Michael Jackson, Paul Stanley, Alice Cooper, Ricky Martin, Celine Dion, Peter Cetera, Santana, BB King, Pat Boone, Jimi Jamison, Bill Champlin, Fee Waybill, Ke$ha, Bobby Kimball, Fergie Frederiksen, House Of Lords,  and 100’s more.”

  http://tommydenander.se/

  Kommentera • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic med Molly Pettersson Hammar 26/1
  2015-01-22 15:27:24

  Affisch MOLLY

  Den 7 februari tävlar Molly Pettersson Hammar med låten I’ll Be Fine i deltävling 1 i Göteborg. Men först gör hon en turné på Rytmus musikgymnasium i Göteborg, Malmö, Norrköping och Örebro där hon gör en Clinic för eleverna på skolorna.

  Inför Melodifestivalen passar Molly Pettersson Hammar på att besöka Rytmus skolor. Molly var med i Idol 2011 och slutade på en hedervärd fjärdeplats. Hon var då 15 år och därmed den yngsta deltagaren att ta plats bland de elva finalisterna. Sedan dess har Molly studerat och tagit sin studentexamen på Rytmus Stockholm. Nu gör hon snart sin debut i Melodifestivalen. På turnésvängen har Molly tagit med sig en annan tidigare Rytmuselev, Johan Borgh, som kommer att ackompanjera Molly på gitarr. 

  Kommentera • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic Andreas Moe 23/1
  2015-01-21 09:49:37

  rytmus bild

   

  Nu är det klart att Andreas Moe och hans fantastiska band kommer till vårt Rytmus!

  – Det känns otroligt spännande och givande att få komma till en skola och prata och spela inför elever som man verkligen kan relatera till. Jag hoppas på att kunna inspirera men även jag bli inspirerad. 

  Fredag 23/1 kl 13.30 välkomnar vi Andreas Moe och hans band!

  Kommentera • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Anders Bagge
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic med Anders Bagge
  2014-12-16 08:10:21

  anders_bagge_fortfarande_sjuk_infor_fredagens_idolfinal

   

  I eftermiddag möter vi Anders Bagge för en föreläsning.

  Bagge är låtskrivare, musikproducent och en av Idols juryrepresentanter i TV 4. Han har skrivit låtar till bl. a Madonna, Celine Dion, Janet Jackson, Santana, J.Lo, Nick Lachey, Jessica Simpson och Enrique Iglesias. 1997 startade han Murlyn Music och han äger en av landets mest utrustade studios.

  Kommentera • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic Ida Bang & The Blue Tears
  2014-12-05 09:30:11

  lgtb-affisch-orebro-jpg

  Ida Bang är en 23-årig bluesartist som har kallats det nya stjärnskottet på blueshimlen, och sjunger i Ida Bang & The Blue Tears. Hon träffade Lovisa Sjöberg Nordahl när de studerade tillsammans på Rockmusikerlinjen i Stockholm. Lovisa är en 20-årig gitarrist och har arbetat som musiker på professionell nivå de senaste fem åren.

  Kommentera • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Annika Herlitz
  Clinic med Annika Herlitz
  2014-10-02 08:18:47

  Vecka 41 har Rytmus Örebro temavecka med tema Disney. Tisdag den 7/10 kommer sångerskan Annika Herlitz och har clinic. Annika har medverkat i flera musikaler de senaste åren men är framförallt känd som rösten till Elsa i filmen ”Frost”. Där sjunger hon låten ”Slå dig fri”.

  Affisch-page001

  Kommentera • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic Niclas Molinder
  2014-03-31 13:43:43

  Niclas-Molinder3_webb

   

  Niclas Molinder är entreprenör, musikproducent, musikförläggare m.m. Niclas jobbar med sin bas i Örebro men med hela världen (framförallt Nordamerika) som sitt skrivbord. Han är en av de drivande kring studion Red Fly i Örebro och jobbar kontinuerligt med internationella artister och bolag som ex. Disney.
  Niclas besökte Rytmus Örebro och årskurs 3 för att berätta om livet i musikbranschen. Hur han jobbade för att komma in i branschen och hur han jobbar idag.

   

  Kommentera • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Föreläsning Jonas Helgesson
  2014-02-25 21:33:22

  Onsdag den 26/2 får Rytmus Örebro besök av komikern, författaren och föreläsaren Jonas Helgesson.

   

  ”Trots mycket humor har Jonas alltid en seriös underton som handlar om att hans CP-skada inte utgör hela hans identitet.

 Som föreläsare, ståuppare och författare beskriver han både förtvivlan i sina begränsningar och glädjen i den stund då begränsningarna övervinns. Jonas pekar på tacksamheten mitt i eländet, hoppet mitt i hopplösheten och det möjliga mitt i det omöjliga.”

   

   

  jonas_helgesson_studio_6

  Läs mer om Jonas!

  Kommentera • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic 24/1 | Samuel Ljungblahd
  2014-01-20 13:27:52

  samuel

  På fredag den 24/1 har vi den stora glädjen att erbjuda våra elever en clinic med Samuel Ljungblahd. Samuel är sångare med fötterna djupt nersjunkna i soulen och har stor erfarenhet av ett liv och leverne som musiker och sångare. Samuel har bl.a. delat scen med artister som Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer, Ole Børud och Kirk Franklin.

   

  Klicka här för att se Samuel tillsammans med Lisa Nilsson från senaste avsnittet av Så ska det låta.

  Kommentera • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic för våra elver med Factory Brains
  2013-09-01 20:43:24

  orebro_factory_brains_affisch

  Kommentera