Rytmus Advisory Board

Med hjälp av Rytmus  Advisory board som består av branschföreträdare från både musik-  och mediasektorn har vi nu möjlighet att ständigt hålla oss ajour med vad som händer i branschen både i Sverige och utomlands. Gruppen träffas regelbundet där de är delaktiga i olika utvecklingsfrågor.

De samarbetar mest med verksamhetsledningen men finns även representerade vid olika clinics på skolorna.

 

Kalle_Moreus

Kalle Moraeus

Kalle är musiker och programledare i SVT. Han är klassiskt skolad, spelade i 11 år i Kungliga filharmonikerna och arbetar idag både som solist, populärmusiker i Benny Anderssons orkester, BAO och i sitt eget band Hej Kalle.

Han är även verksam som programledare för olika produktioner vid SVT, bl.a  Så ska det låta och Moraeus med mera. Kalle har vunnit Körslaget med ”Team Moraeus” och har varit julvärd i SVT.

LisaM

Lisa Miskovsky

Svensk musiker och popsångerska
Hon har även aktivt ägnat sig åt idrott, bland annat snowboard och ishockey. Lisa Miskovsky har för sin musik vunnit både Grammis och fyra Rockbjörnar

2007 fick hon motta två Rockbjörnar, som Årets svenska kvinnliga artist och Årets svenska album.

Förutom egen musik skriver Miskovsky även för andra artister. Bland annat har hon skrivit Backstreet Boys världshit Shape of My Heart.

 

Eric

Eric Hasselqvist

Eric är CFO vid Ten Music group som idag finns i Stockholm och Los Angeles.

Bolaget företräder bl.a Icona Pop och Eric Hassle (f.d. Rytmus elever). Han var tidigare med och startade Stockholm Records tillsammans med Ola Håkansson. Eric är vice ordförande i  Musikförläggarna och han representerar även Musikförläggarna i Svensk Musiks och STIMs  styrelser. 2013 var han vinnare av det nyinstiftade musikpriset Denniz Pop Awards till  Most Valuable Person.

Malte Forsell

Malte Forsell

Filmproducent och inspelningsledare. Forssell studerade vid Dramatiska Institutets produktionsledarlinje 1986–1989. År 2010 tilldelades han en Guldbagge i kategorin Särskilda insatser med motiveringen ”För att oerhört skickligt ha hållit ihop inspelningen i tre världsdelar av filmen Mammut. (Son till Lars Forsell)

 

MNord

Mikael Nord Andersson

Micke är en av landets skickligaste gitarrister och har turnerat världen runt med Roxette och just nu med tyska Scorpions. Han äger en studio tillsammans med Martin Hansen, har producerat många artister exempelvis finska The Rasmus, Ana Johnsson, Carola, Gyllene Tider, Kent, Lars Winnerbäck, Peter Jöback, Robyn, Ryan Adams, Sven-Ingvars, Ted Gärdestad, och Ulf Lundell. Han har turnerat med Björn Skifs och Povel Ramel. Micke är gift med författare Karin Alvtegen och har just flyttat till Skåne där han kommer att vara fadder vid vår skola i Malmö.

 

RobertW

Robert Wells

Fyraårig solistutbildning på  Musikhögskolan i Stockholm
Femtonårig scenutbildning bredvid Charlie Norman på turné
Turnérat som Livemusiker sedan 1979 i Pianobarer, Orkesterdiken, Studioarbete och Folkparksturnéer med svenska artister
Sedan 1989 verksam med sitt eget konsertprojekt Rhapsody In Rock.
Förespråkar vikten av hårt arbete i övandet oavsett röst eller instrument samt ett starkt  entreprenörstänkande hos unga blivande musiker
Jobbar aktivt med Wells Academy PianoCamps numera i samarbete med Rytmus.

Anders_Johansson_liten

Anders Johansson

Anders är VD för A&R bolaget Albot&Albot som företräder Veronica Maggio, Malena Erman, Alina Devecerski med flera andra artister. Han var under många år Head Of A&R på Universal Music. Anders har, enligt branschorganisationen Musikindustrin, räknats som en av landet mest inflytelserika A&R de senast 15 åren. Han har även varit ordförande i Metro On Stage och är Christer Björkmans bollplank för låtvalen i Melodifestivalen sedan Loreen vann med Euphoria.