Alla är välkomna att söka Rytmus Malmö

Oavsett vilka förkunskaper du har så är du mycket välkommen att ansöka till Rytmus. Du söker till oss via din hemkommuns gymnasieantagning. Tänk på att ange vilken inriktning du vill gå. I fritextfältet anger du ditt huvudinstrument samt ditt eventuella språkval för årskurs 1.

Via www.skanegy.se och gör din ansökan. Inloggningsuppgifter till din webbansökan får du hemskickat i början av januari. Är du däremot folkbokförd i kommun utanför Skåne gör du din ansökan tillsammans med studie- och yrkesvägledaren på din skola. Det är då din hemkommuns ansökningsdatum som är sista ansökningsdatum.

Ansökningskoder

ESMUS-I-RYM-F (Instrument/sång)

ESMUS-S-RYM-F (Sing/songwriter)

ESMUS-M-RYM-F (Musikproduktion)

Färdighetsprov

Under färdighetsproven kommer du som sökt till oss att kallas till en dag då du får visa dina musikaliska färdigheter, men också träffa elever, lärare och andra sökande. Dagen är till för att vi ska veta var du befinner dig på din musikaliska resa, och ser lite olika ut beroende på vilken inriktning du söker.

Ett meddelande om den exakta tiden kommer att skickas hem till dig innan provtillfället.

Vår ambition är att din sökning till Rytmus ska bli en positiv upplevelse och därför är det viktigt att du förbereder dig på bästa sätt.

Färdighetsprov genomförs i början på mars och du som sökt får en kallelse med tid som gäller just dig.

Detta händer under dagen:

Du anmäler dig vid huvudentrén när du kommer så att vi kan registrera att du är på plats.

De här delarna ingår i färdighetsprovet:

InVo eller Estet-sam: Framförande av valfri låt. Vill du ha komp vill vi att du tar med en kompskiss/not till oss. Du kan också spela din valfria låt till en bakgrund eller helt utan komp.     

SiSo: Framförande av en låt som du själv har skrivit. Vill du ha komp vill vi att du tar med en kompskiss/not till oss. Du kan också spela/sjunga din egenskrivna låt till en bakgrund eller helt utan komp.

MuPro: Framförande av en låt som du själv har spelat in och producerat. Det finns en CD/mp3-spelare på plats.

Du kommer även få göra en liten gehörsövning där en av jurydeltagare spelar/sjunger en fras som du ska försöka härma. Fraserna anpassas efter din nivå och upprepas flera gånger vid behov.

Vi frågar även om du har någon erfarenhet av att läsa noter.

Tänk på att komma i god tid, se till att ditt instrument är stämt eller att du sjungit upp när testet börjar!