Estetiska programmet

Rytmus erbjuder Estetiska programmet, en gymnasial musikutbildning som ger dig en bred samhällsvetenskaplig grund och behörighet för högre studier på högskola och universitet.

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter examen är du redo för studier inom konstnärliga,
humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Estetiska programmet är också en öppning till yrken man kanske inte tänker på. Att kunna skapa kontakt med en publik är idag ett viktigt verktyg och utbildningen gör att du kan närma dig olika yrken och utbildningar på ett nytt sätt.

Entreprenörskap är ett annat område som ger dig möjlighet att utveckla din nyfikenhet, kreativitet, nyskapande och lust. Många lärare på Rytmus arbetar även som musiker eller producenter och vi ger ofta clinics med artister och andra inspirerande föreläsare. Vi utvecklar ständigt vår undervisning och erbjuder dig en modern utbildning som svarar mot de behov, krav och önskemål som finns i branschen idag.

Att göra musiken levande handlar inte bara om att spela live. Det betyder också att producera, spela in och sprida musiken till fler öron.

Estetiska programmet är anpassat för dig

Som musikerelev får du enskild undervisning på ditt huvudinstrument. Kärnämneslärarna använder varierande arbetssätt, ofta tematiskt och i olika projekt. Du har också möjlighet att själv anpassa dina studier. Som individuellt val erbjuder vi dels kurser som ger extra meritpoäng till universitet och högskola, dels möjlighet att läsa ytterligare musikkurser.