Elever berättar

Hallå,  Pilip Hunter, musikproducent i åk 3

F_Hunter

Varför valde du Rytmus? Varför passar programmet dig?

Jag läste Naturvetenskapliga programmet först men kände att jag fick för lite tid att arbeta med musik som var mitt stora intresse. Jag sökte till Rytmus för att skolan hade många valmöjligheter inom MuPr. Jag kollade upp skolan på nätet innan. Skolan var ganska liten och då blir det personligt.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

Det är en bred utbildning. Jag kom hit som praktisk musiker oh fick lära mig mycket nytt som tex. kör och notläsning. Det ger en bra grund musikmässigt och även i andra kurser också. Jag har spelat piano under alla tre år. I åk3 inom MuPr agerar vi själva och fördjupar oss inom olika kurser. Vi blandar olika media som ljud och bild tillsammans med vår egna erfarenhet.

Hur är lärarna?

Det är bra och erfarna lärare. De är bra musiker och musikproducenter som delar med sig av tips. Man blir hela tiden utmanad och tvingas att tänja på sina gränser. De förklarar bra! Det är bra relationer med lärarna.

Berätta om din vardag?

Jag känner alla elever i åk3. Det är jättebra elever på skolan. Man har byggt relationer under tre år. Alla accepterar varandra trots att alla är olika. Man kan umgås med alla och det är ett öppet klimat. På fritiden blir det mycket musik. Dels jobbar jag tillsammans med en låtskrivare för att skriva poplåtar. Jag spelar även keyboard med ett band med elever från skolan. Vi har spelat in en EP med funklåtar. Sedan samarbetar jag med några Singer-Songwriters från skolan. Jag producerar och spelar in deras musik. Där handlar det om pop och indie.

Vilket är ditt drömjobb, vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter ser du finns efter studenten?

Bra fråga!! Jag kan tänka mig att göra allt möjligt inom musiken. Arbeta som producent, låtskrivare och studiomusiker. Vill arbeta självständigt. Jag vill absolut läsa vidare. Först vill jag läsa på folkhögskola för att utvecklas som musiker. Efter detta kan jag tänka mig att studera låtskriveri i USA,

Vad är det roligaste du har gjort hittills på Rytmus?

Samarbetet med Svenska Grammofonstudion måste jag nämna. Det var en annorlunda och inspirerande miljö. Alla förebilder som man haft har arbetat dör. Att jobba i en sådan miljö var fantastiskt kreativt och flödande. En annan rolig sak var musikalen som vi skrev tillsammans när vi gick i åk2. Alla lärde känna varandra och vi fick en stor gemenskap vilket var ett gott resultat.

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?

Man lär sig mycket och det blir på riktigt. Skolan har gett mycket möjligheter för att ”testa verkligheten” som musiker, musikproducent mm. Vi får bra färdigheter för framtiden trots att det ”bara” är en gymnasieskola. Det är en bred linje som är bra för framtiden oavsett om man skall syssla med musik eller inte. Vill man inte fördjupa sig inom musiken man tex. läsa mer matematik eller engelska.