Estet-Sam

Estet-Sam

Det estetiska programmet kan ge samma områdesbehörighet som samhällsvetenskapsprogrammet.

Från och med hösten 2017 erbjuder vi Estet-Sam på Rytmus i Göteborg. Det innebär att du kan läsa det estetiska programmet men ändå få samma behörighet som på det samhällsvetenskapliga programmet.

Detta är grenen för dig som har tänkt välja samhällsvetenskapsprogrammet och samtidigt vill utvecklas musikaliskt. Det estetiska programmet är alltid studieförberedande, men hur bred behörigheten blir beror på hur många behörighetsgivande kurser du har läst. Vi har därför gjort valet enkelt för dig genom att lägga in behörighetsgivande kurser i programfördjupningen. Detta innebär att du kommer att läsa fler behörighetsgivande kurser än de andra som läser det estetiska programmet. Sen kan du själv välja om du vill använda dina individuella val för att ytterligare bredda din behörighet eller om du vill använda dem till andra kurser som du är intresserad av. Du kommer under alla tre åren läsa musikkurser såsom ensemble med körsång, musikteori, enskilda lektioner på ditt huvudinstrument eller sång.

Under ditt tredje år medverkar du även på Rytmus stora examenskonsert kallad Live Night.

Kort och gott så får du alla fördelar med det estetiska programmet samtidigt som du får samma behörighet som på det samhällsvetenskapliga programmet.

Poängplan