Färdighetsprov på Rytmus!

För dig som söker till Estetiska programmet musik finns möjligheten att komma och testa dina färdigheter och få upp till 280 extra poäng som adderas till din gymnasieansökan.

Under färdighetsproven kommer du som sökt till oss att kallas till en halvdag då du får visa dina musikaliska färdigheter, men också träffa elever, lärare och andra sökande. Dagen är till för att vi ska veta var du befinner dig på din musikaliska resa, och ser lite olika ut beroende på vilken inriktning du söker.

Ett meddelande om den exakta tiden kommer att skickas hem till dig en vecka innan provtillfället. Vår ambition är att din sökning till Rytmus ska bli en positiv upplevelse och därför är det viktigt att du förbereder dig på bästa sätt. Instruktioner hittar du under länkarna för respektive inriktning ovan.

När är färdighetsproven

Färdighetsproven går av stapeln under vecka 10. Du som bor utanför Göteborgsregionen gör ditt prov under vecka 18.

Detta händer under dagen:

Du anmäler dig vid huvudentrén när du kommer så att vi kan registrera att du är på plats. Dagen innehåller en upplevelse av estetiska programmet med allt från livemusik, workshops, samtal med nuvarande elever och lärare till att du får träffa en lärargrupp och visa dina färdigheter.

Alla är välkomna att söka Rytmus Göteborg

Oavsett vilka förkunskaper du har så är du mycket välkommen att söka till Rytmus. Du söker till oss via din hemkommun. Tänk på att ange vilken gren du vill gå. I fritextfältet anger du ditt huvudinstrument samt ditt eventuella språkval för årskurs 1. På Rytmus Göteborg erbjuder vi franska, tyska och spanska.

 

Vi erbjuder följande grenar inom estetiska programmet:

– Musik (Programkod ESMUS)

 

1. Instrument/Sång, med huvudinstrument:

– Sång
– Gitarr
– Bas
– Piano/keyboard
– Trummor
– Stråk
– Blås (Trumpet, Trombon, Saxofon, Flöjt)
– Övriga instrument

2. Singer & Songwriter

3. Musikproduktion

4. Estet-Sam

3. Vocal Group