MENU

Författare:
tony.borg@rytmus.se
Taggar:
Postad i:
Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
Clinic med Ellinor Asp (elbas/ keyboard/ sång) på Rytmus den 20 dec 2017!
6 december, 2017

beastie-girls_0043bwkt171130-beastie-girls_0169

Ellinor Asp – Multiinstrumentalist & urkraft

Elbas/keyboard/Sång. Genre: Rock/soul

Ellinor började sin karriär på Berkley College Of Music i Boston med sång som huvudinstrument. Sedan följde turné på turné i olika bandkonstellationer och E har spelat aktivt både elbas och piano i tjugo år. Parallellt med turnélivet är det musikproduktion och träning som gäller. E skriver text/musik/prodd.

Energi och mental närvaro har blivit en religion för E och effortless mastery är ett dagligt mantra som hon tar med sig på sina gig runt om i Sverige och Norden. E släppte singeln ”If I Fly” 26/10, 2017 med personlig intervju om karriären i P4 Malmö.

E har varit kapellmästare i livesända ”Här ÄR Ditt Liv” (Ingvar Oldsberg), 2009 och även deltagit i True Talent livesända TV4, 2011. 

E var grundare och visionär i bandet Hellinor, 2009–2013 som gigade på klubbar och festivaler samt släppte två videoproduktioner.

2007 träffade E Linda Gustafsson (trummor) och de blev bästa vänner. Sedan dess har de haft bandet Beastie Girls ihop. Nu har de nyligen släppt singeln ”Don’t Be Sucha Pussy) på Spotify/itunes etc. Låten spelas i Cityradio Värmland just nu. Linda känd från bandet Angel ”Sommaren I City 1990”, The Tuesdays (skivkontrakt i USA, Ricky Lake mm, husband på NRK TV, Norge, kompmusiker till Perelli, Grönwall, Rongedal, Shaboom m.fl.

Tillsammans skapar Ellinor och Linda egna unika grove och arrangemang både på klassisk elbas mot trumset samt keyboardsplitbas/piano mot trummor.

Stort Välkommen till Rytmus