Författare:
tony.borg@rytmus.se
Taggar:
Postad i:
Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
Helen Olofsson gästade Rytmus vintern 2016 En clinic som var speciellt utformad för Rytmus elever.
28 januari, 2016

helen_olofsson

Helen Olofsson gästade Rytmus!

Möt Helen Olofsson, artisternas sångpedagog och röstcoach i en clinic speciellt utformad för Rytmus elever. ”Konsten att maximera sin sångteknik och behålla rösthälsan intakt genom hela karriären”

Helens unika teknik har hyllats flitigt bland annat av 2014 års Idoljury med Anders Bagge i spetsen. Helen är känd för sitt enorma engagemang, sin musikalitet, sin smittande energi och sitt lekfulla sätt att med spännande material i fräscha arrangemang sätta individen i fokus och låta denne hitta sin egen röst och sitt uttryckssätt med en avslappnad teknik.

Helen har gedigen erfarenhet både som pedagog, körledare och sångerska inom rock, pop, soul r&b och musikalgenren. (Helen gjorde bl.a rollen som Miss Sherman i FAME originaluppsättningen på Chinateatern -93)

Med sin unika sångteknik där den tydliga metodiken står i fokus är hon en sann källa till inspiration för såväl blivande artister som de redan etablerade. Helen håller sig ständigt uppdaterad med ny pedagogik, forskning och egen konstnärlig utveckling.

Coach för Helen bl. a Zara Larsson, Lisa Ajax, (som arbetat med Helen i 11 år) Nova Miller (Universal) m fl.

  • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  THOMAS SJÖBLOM gav en FESTIVALCLINIC våren 2016!

  image1

  Thomas Sjöblom gästade Rytmus.

  Thomas har stor erfarenhet från musikbranschens live livescener har arbetat på en mängd festivaler som Peace & Love, Sweden Rock etc. Thomas har även stor erfarenhet från en mängd Tv och mediearrangemang.

  Rytmus elever i årskurs 3 skall organiserar varje år sin egen festival ”Live-Night”  inom ämnet entreprenörskap.  Våra elever fick möta representanter från musikbranschen för att få  ökad kunskap om hur ett musikfestival-projekt skall planeras och genomföras.

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Musik, Nyheter, Stockholm
  NYHET! Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus i Stockholm
  20 januari, 2016

  Nyhet! En ny möjlighet för dig som vill sjunga på Rytmus!

   

  Detta är grenen för dig som tycker om att sjunga och uppträda tillsammans med kompisarna i den lilla ensemblegruppen och för dig som också tycker om att sjunga i den stora kören.

  Denna gren erbjuder dig att få sjunga kända låtar från de stora ensembleartisterna men även få upplevelsen av hur taket lyfter när du tar ton med dina körkompisar.

  Givetvis kommer du och dina kompisar att få medverka på olika Rytmus arrangemang i skolan men också åka ut på roliga events förlagda utanför skolans dörrar.

  Detta blir möjligt när du väljer Vokalmusiker/Vocal group.

   

  Vokal 1_I0A0133101027_7388 vokal 1_I0A0259Vokal 1_I0A0164

  Vokal 1_I0A9205

   Vokalmusiker/Vocal group

   

  Detta är grenen för dig som vill få en allsidig sång och musikutbildning och utvecklas till en mångsidig sångare/vokalmusiker. Fokus ligger på körsång och individuell sångutveckling. Du får en bred musikalisk utbildning genom körsång och vokalensemble alla tre åren, enskild undervisning i sång varje vecka under alla tre åren, samt grundläggande pianoundervisning de två första åren.

  Genom körsång och sång i mindre grupper utvecklar du bl a en lyhördhet för att musicera tillsammans med andra sångare och musiker och sjunger både efter noter och på gehör. Du lär dig stämsång, musikaliska uttryck, hur man repeterar och fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Du kommer att bli en allsidig sångare/vokalmusiker som är bekant med många olika genrer.

  I den individuella sångundervisningen lär du dig bl a grundläggande och fördjupad sångteknik, sång efter noter och på gehör. Du lär dig scennärvaro, hur man lättast lär sig en sång samt att möta en publik.

  Det kommer att ges flera tillfällen att uppträda inför publik, bl. a genom körkonserter och annan medverkan vid större projekt utanför skolan, ibland med andra välkända etablerade musiker och solister.

  Liksom inom de andra musikgrenarna så finns det möjlighet att välja ett biinstrument (ex. gitarr, bas, trummor) inom dina individuella val till åk 2 eller 3. Lista på valbara kurser finns på hemsidan under fliken ”För elever och vårdnadshavare”.