Författare:
martin.thuvesson@rytmus.se
Taggar:
Postad i:
Ledning, Malmö
Julbrev från rektor Martin Thuvesson
23 december, 2015

Kära Rytmus Malmö!

Ett fantastiskt år lider mot sitt slut och jag skulle med ett par rader vilja visa min uppskattning och stolthet över att vara er rektor på Rytmus Malmö. Vi inledde detta läsår med att ta emot fler elever än vi någonsin gjort tidigare och jag kan glatt konstatera att ingen av de 64 elever som fick Rytmus som ny skola har valt att sluta hos oss. Det tror jag är en direkt följd av det jag ser varje dag jag sätter min fot i skolans lokaler. Jag ser ett kollegium som gör sitt yttersta för att varje elev ska känna sig sedd och mött på sina villkor. De uppmärksammar och agerar när saker inte verkar stå rätt till. De blir ibland frustrerade över att någon mår dåligt eller inte tar sig själv på tillräckligt stort allvar, men de gör allt de kan för att se till att eleverna kommer till en trygg miljö där det är ok att misslyckas och credigt att våga utmana sig själva. Jag ser också dagligen elever som utmanar sig själva på helt olika plan. Någon utmanar sig själv genom att ställa sig på den där scenen och sjunga en egenskriven låt för första gången, en annan ställer sig och berättar för hela sin klass om vilka traumatiska upplevelser hen har i sitt bagage och en tredje utmanar sin egen självbild genom att bli en person som tar sig själv på allvar och börjar göra sitt bästa i sitt skolarbete. Jag ser också varje fredag hur ni stöttar varandra på våra fredagskonserter, stöttar varandra oavsett om det är första gången en person står på scen eller om personen i fråga redan är en aktiv rutinerad musikant. Allt som oftast när vi har gästföreläsare som håller clinic eller deltar på en lektion så får jag efteråt höra hur otroligt väl bemötta de känner sig och detta vill jag förstås låta er veta. Jag skulle också vilja uppmana er att bemöta människor väl i alla sammanhang, det kostar lite, men ger otroligt mycket. Jag ser också en elevkår som arbetar stenhårt med att etablera en elevkårsanda på skolan. För denna strävan har de blivit uppmärksammade av Sveriges elevkårer som hörde av sig till mig och påpekade att jag skulle vara stolt över ert arbete. Jag ÄR stolt över er! Samma elevkår prisades i år på Malmös elevkårers gala med utmärkelsen årets insats för välgörenhetskonserten till förmån för flyktingar i vår absoluta närhet. Det värmer mitt hjärta att se ert engagemang för människor i nöd och ger mig gott hopp för framtiden att er vilja att hjälpa sträcker sig över nationsgränser.
Jag fick som en liten julklapp ta del av enkätsvar från Skolinspektionens stora skolenkät och den visar att Rytmus Malmö ligger inom de 10 procent skolor som svarat allra högst inom varje specifikt frågeområde. Av de 14 frågeområdena som var representerade utmärkte sig området “grundläggande värden på skolan” där vi ligger skyhögt över riksgenomsnittet. Det är förstås glädjande och rimmar ju även väl med det jag beskriver att jag ser varje dag på skolan. Nu kan det låta som att jag inte tycker att vi har några utmaningar och det stämmer förstås inte. Jag tror tvärtom att den skola vi har idag är ett resultat av ett långsiktigt, kontinuerligt arbete där vi har varit och är våra största kritiker. Mitt nyårslöfte till er är att jag ska fortsätta att arbeta för att Rytmus Malmö är en skola där alla elever går till skolan med en go känsla i magen, en plats där de vågar göra misstag och en plats där de vågar utmana sig själva.

 

Till alla som firar jul vill jag önska en god jul!

Till alla önskar jag en välförtjänt ledighet och ser fram emot att möta er till ett 2016 fyllt av nya utmaningar.

 

Med Stolta Hälsningar,

 
Martin Thuvesson, rektor

Foto: Julia Sandorov 15A • Författare:
  martin.thuvesson@rytmus.se
  Taggar:
  Andreas Moe
  Postad i:
  Clinic, Malmö
  Clinic med Andreas Moe med band den 2:e februari
  9 december, 2015

  Tidigare har han skrivit hitlåtar och sjungit med stora stjärnor som Avicii.
  Nu satsar Andreas Moe dock på en egen karriär. På tisdagen den 2:e februari kommer före detta Rytmuseleven Andreas Moe till Rytmus i Malmö med sitt band för en exklusiv clinic.

   

  hvgh4gmzsybqpaagt9j1