Författare:
tony.borg@rytmus.se
Taggar:
Dirty Loops
Postad i:
Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
Basisten Henrik Linder från Dirty Loops gästade Rytmus våren 2016!
3 december, 2015

Henrik red

Basisten från svenska fenomenet Dirty Loops!

Här är lite info om Henrik/Dirty Loops:

Sedan Dirty Loops slog igenom som Youtube-fenomen för några år sedan har de hunnit etablera sig som ett välkänt band inom musikerkretsar, men med en bred publik som når långt bortom den traditionella fusion publiken. De har spelat på några av världens största Jazz festivaler, uppträtt med Avicii i Tyskland, medverkat i den direktsända finalen av Melodifestivalen och precis turnerat som förband åt Maroon 5 i Asien. Deras musik har kort och gott tagit dem över hela världen, och debutalbumet klättrade högt på listorna bl.a. i Japan.

Basisten Henrik Linder har även uppmärksammats i Bass Player Magazine’s prestigefyllda ”Young Gun Award” 2014. Rektorn för basutbildningen på välkända Berklee College i Boston, och tillika världskände basisten Steve Bailey sammanfattade det ganska bra när han delade ut priset: ”Dirty Loops är det enda band som både jag, min fru och vår 12 åriga dotter gillar – trots att vi har helt olika musiksmak”.

Mer om Dirty Loops på www.dirty-loops.com

 

 

  • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  SÅ SKA DET LÅTA BANDET
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  ”SÅ SKA DET LÅTA BANDET” gästade Rytmus vintern 2016!
  1 december, 2015

  _DSC8361 kopia

  Clinic med ”Så ska det låta bandet” på Rytmus våren 2016!

  Bandet gav goda råd till Rytmus elever och visa hur de i bandet arbetar när de repeterar in nya låtar. De visade exempel på några av Rytmus ensemblelåtar. Bandet  spelade låtar skrivna av Rytmus Sing/song elever. Eleverna fick repetera in sina egna arrangemang med ”Så ska det låta bandet”. Givetvis inför en fullsatt Aula.

  I  bandet ingår följande musiker: Johan Landqvist – Keys, Anders Kotz – Bas, Magnus Bengtsson – Gitarr, Tomas Berqguist – Slagverk/Keys, Nicci Wallin – Trummor & Andreas Andersson – Sax.