Författare:
Eva Appelgren
Taggar:
Postad i:
Malmö
Möt Lena Bergström
11 november, 2015

Lena-Rytmus

Du är ju bitr. rektor på Rytmus i Malmö. Hur känns det?
Tack, det känns riktigt bra! Rytmus Malmö är en liten dynamiskt skola i den stora Rytmusfamiljen. I sju år har jag jobbat här med undervisning och skolutveckling.

Berätta lite mer om skolan.
Rytmus Malmö ligger in en kulturtät del av Malmö och vi har i dagsläget ca 150 elever. Både lärare och elever drivs av sitt engagemang för skolan och musiken. Det är en mycket kreativ och välkomnande miljö att jobba i. Ett bra exempel på den goda stämningen är höstens Öppet den 10 november hus där rekordmånga elever ställde upp som guider och bjöd på både rundvisning, personliga berättelser om skolan och inte minst underbar musik. Vi arbetar mycket ämnesövergripande för att ge eleverna mer tid, större sammanhang och bättre förutsättningar att utvecklas. Detta ständiga samarbete ger mycket till det kollegiala lärandet och det är härligt att se idéer ta form och utvecklas. Rytmus Malmö är en skola att vara mycket stolt över!

Vad är skolutveckling för dig?
Skolutveckling för mig är att med gemensamma mål och värdegrund arbeta för att skolans kvalitet hela tiden ska öka. Vi ska hela tiden bli proffsigare och vara innovativa och ledande inom bra pedagogik. För att arbeta med skolutveckling krävs ett gott dagligt samarbete mellan skolledning, elevhälsa, lärare, mentorer och elever.

Vilka egenskaper tror du är dina styrkor i ditt rektorskap?
Att jag verkligen gillar mitt arbete, entusiasmen smittar. Att jag jobbar för helheten, att jag verkar för att pedagogik och elevhälsa går hand i hand. Jag trivs i rollen.

Hur ser du på kunskap och lärande?
Kunskap får man bäst när man förstår varför man vill ha den. Vi lär oss när vi känner oss utmanade, delaktiga och när det känns viktigt.

Vilka framtidskompetenser anser du att dina elever behöver utveckla?
Att kommunicera – Att kommunicera genom tal och skrift på flera språk, genom bilder och estetiska uttrycksmedel, att kunna övertyga och påverka.
Att kunna förnya sig – Att ha förmåga att anpassa sig till nya system och digitala förändringar.

Något annat som påverkat dig i din yrkesroll?
Det som hela tiden påverkar är möten med inspirerande människor i olika situationer och de nya erfarenheter man hela tiden får.

Vad driver dig som människa?
Att ha roligt, att få vara i sociala sammanhang, att växa.

Annat du vill berätta?
Jag är stolt över mina elevers politiska engagemang och deras framåtanda och jag är glad över att vi skapar en skola med mångfald! • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Malmö
  ÖPPET HUS I MALMÖ
  3 november, 2015

  Öppet_hus_Malmö-10-nov • Författare:
  Pia Eklund
  Taggar:
  UF
  Postad i:
  Malmö
  PITCH-kväll med årets UF-företag 5 november kl 18.00-20.00!
  2 november, 2015

  Inbjudan pitchkväll Rytmus 151105