Författare:
tony.borg@rytmus.se
Taggar:
Postad i:
Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
Jennie Abrahamson gästade Rytmus vintern 2016!
21 november, 2015

Jennie bild red

Foto: Paulina Persson

Jennie Abrahamson – artist, låtskrivare, producent, skivbolagsägare och f.d Rytmuslärare –  kom tillbaka Rytmus för att möta skolans singer/songwriterelever och dela med sig av sina erfarenheter.

Innan Jennie satsade fullt ut på en solokarriär hade hon hunnit storbolagsdebutera med sitt gamla Umeåband Heed, gått på musikhögskolan i Sthlm, frilansat som multimusiker med flera svenska artister och jobbat deltid med Rytmus singer/songwriter-program under flera år. Efter att ha startat egna labeln How Sweet the Sound och släppt sin solodebut ”Lights” valde hon att släppa taget om säkerheten och kasta sig ut i det okända. Sedan dess har hon släppt ytterligare tre album (While the sun’s still up and the sky is bright – 2009; The Sound of Your Beating Heart – 2011, Gemini Gemini – 2014), turnerat, fått fina utmärkelser och genom sitt skivbolagsarbete också en stor förståelse och kunskap kring hur musikbranschen fungerar. Dessutom har hon spelat på arenor världen över som förband och duettparter till sin egen största barndomsidol Peter Gabriel. • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Tower of Power tribute! Clinic på Rytmus våren 2016!
  18 november, 2015

  Bild 1Bild 2Bild 3

  TOWER OF POWER TRIBUTE BAND FT MORGAN ÅGREN!

  Enskilda clinics för Rytmus elever under eftermiddagen. Stor konsert på kvällen.

  Rytmus elever får träffa musikerna för enskilda clinics på respektive instrument. Senare under kvällen bjuds Rytmus elever på stor konsert med TOWER OF POWER TRIBUTE BAND

  Tower of Power Tribute Band startades hösten 2009 av basisten Alexander Pontikis och gitarristen Magnus Lindbloom. Syftet var att vara Sveriges främsta ambassadörer för det legendariska soulbandet Tower of Power och att med mängder av skatter från bandets fantastiska diskografi.

  Oavsett om du aldrig har hört deras musik förut eller är ett hängiven fan så garanteras ett fantastiskt groove och sagolika soullåtar som kommer få dig att dansa av ren glädje.

  Projektet äras av att ha Sveriges främsta musiker med i uppsättningen; bl.a. den legendariske trummisen Morgan Ågren Frank Zappa, Mats & Morgan Band och många många fler – framröstad till Världens mest mångsidige trummis i Modern Drummers läsaromröstning. Jonne Bentlöv och Kristian Brink (Bo Kaspers Orkester)

  Morgan Ågren – TrummorPatrik Eriksson – TrumpetJakob Norgren – Bariton SaxofonMats Hermansson – TrombonJonne Bentlöv – TrumpetKristian Brink – TenorsaxMicke Haglund – Keys, Patric Skog – GitarrAlexander Pontikis – BasDerek Conyer – SångTeresa Perrelli – KörIda Widberg – Kör och Calle Drugge – Percussion • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Sebastian Nylund från bl.a. Idol-bandet gav clinic på Rytmus våren 2016!

  IMG_4364

   Sebastian Nylund från bl.a. Idol-bandet gästade Rytmus!

  Sebastian Nylund som startade butiken ”These goes to eleven” är en flitigt anlitad gitarrist. Han är även en mästare i hur gitarrpedaler fungerar. Rytmus elever bjuds in till en gitarr-clinic där en av Sveriges främsta experter delar med sig av sin kunskap om gitarrpedaler.

  Info: Sebastian Nylund gav sig med Ace Frehley som inspiration in i frilansvärlden i mitten av 90 talet och har spelat med artister som Tomas Ledin, Orup, Håkan Hellström, Idol, Carlos Santana, Celine Dion, Ricky Martin och Enrique Iglesias m.fl. Med utgångspunkt från sitt ljudintresse och med alla usla FBT förstärkare i minnet startade han TGT11 2006 och har sedan dess, parallellt med spelandet, ohämmat krängt gitarrprodukter som spelar ett högre än 10.

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Musik, Nyheter, Stockholm
  Carin Lundin sångpedagog på Rytmus och vinnare av Tyresö Kommuns Kulturstipendium!
  16 november, 2015

  Ny Cd Carin Lundinbild

  På bilderna: Carin Lundin vinnare av Tyresö Kommuns Kulturstipendium!

  Motivering: ”Carin har lång erfarenhet som både som musiklärare och frilansande jazzsångerska. Hon har genom åren framträtt på scener i Tyresö, turnerat land och rike runt, släppt fyra skivor och sjungit med legender som Arne Domnérus, Putte Wickman, Svante Thuresson och Berndt Egerbladh. Hon brinner för jazzmusik och vill förmedla musikaliska upplevelser till många fler.

  Recensioner från Carin Lundins senaste cd-release: “Carin Lundin is a class act, one of Sweden’s best jazz singers.”Allaboutjazz.com, Okt-2015” Carin Lundin är en av våra bästa jazzsångerskor.” Dalademokraten, Nov-2015. ”Carin Lundin sjunger med kontrollerad innerlighet, härlig timing och swingfyllt med traditionell jazzkänsla.” Digjazz.se, Okt-2015

  Carin Lundin arbetar som sångpedagog på Rytmus och utbildar många av de elever som valt det estetiska programmet Sång och Singer/Songwriter.

  Stort Grattis till Carin Lundin • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  JOY DEB
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Våren 2016 fick Rytmus elever möta JOY DEB! Sveriges hetaste musikproducent/låtskrivare!
  14 november, 2015

  Joy Deb red

   Joy Deb Rytmus.

  Joy Deb  ingår i låtskrivare/producent-teamet bakom vinnarlåten Heroes som vann Melodifestivalen 2015 och Eurovision Song Contest 2015. Låten framfördes av Måns Zelmerlöw. Joy Deb var även en av upphovsmännen till låten You med Robin Stjernberg som vann Melodifestivalen 2013.

  Rytmus Musikproducent-elever får uppleva en helkväll med Sveriges hetaste producent. Joy kommer att berätta om de olika stegen under en musikproduktion och olika val och beslut som han väljer att göra som producent. Eleverna kommer att få värdefulla tips och möjligheter att ställa frågor om hur de själva kan utveckla sina egna musikprojekt.

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Musik, Nyheter, Stockholm
  Stort Grattis till Ulrika Zettersten, sångpedagog på Rytmus!
  13 november, 2015

  Ulrika ny bild red

  På bilden Ulrika Zettersten

  Rytmus gratulerar Ulrika Zettersten till den fina utmärkelsen

  Juryns motivering:

  ”Ulrika Zettersten tilldelas Haninge kommuns arbetsstipendium 2015. Ulrika är en mycket skicklig sångpedagog och estetisk logonom som på ett inspirerande och kreativt sätt jobbar med röstvård för de som har rösten som uttrycksmedel. Ulrika har ett starkt berättarperspektiv i sitt arbete och brinner för det hon tar sig för.

  Ulrika arbetar på Rytmus i Stockholm som sångpedagog och utbildar många av Rytmus elever som går det estetiska programmet Sång och Singer/Songwriter.

  Stort Grattis till

  Ulrika Zettersten • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Stockholm
  Clinic 2015! Rytmus elever återvände och gav clinic om att plugga jazz på Skurups folkhögskola..
  12 november, 2015

  Efter Rytmus studentexamen har de studerat musik med inriktning jazz  på Skurups folkhögskola och bildat bandet ”Kowalski & Kvintetten.

  Bandet heter ”Kowalski & Kvintetten” och har sina rötter i 30- och 40-talets swing men framförs nu i ett nytt och intimare format. I ständigt fokus står sväng och spelglädje samtidigt som det unga bandet blandar nya och gamla arrangemang med sina personliga uttryck. Sextetten träffades på Skurups folkhögskola där de fördes samman av den gemensamma strävan efter att återskapa det bästa från swing-erans glansdagar. Med en repertoar av låtar från så väl the ”Great American Songbook” som gamla storbandsklassiker utlovas en glädjefylld tidsresa med hög igenkänningsfaktor!”

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Nyheter, Stockholm
  Clinic 2015! Rytmus elever fick spännande religionsclinic!
  6 november, 2015

  Religionsclinic

  Håkan Fridell kom på besök till Rytmus. Eleverna kommer att få följa med på en intressant resa, som börjar hos en andligt sökande, vilsen ung man, vidare till Japan, kampsport och ett zentempel. Resan fortsätter sedan med de nyfunna verktygen genom livet… Rytmus elever kommer även att få testa på meditation.

  Länk till Håkans hemsida: http://hakanfriedel.com/

    • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Robert Wells Wells Academy
  Postad i:
  Stockholm
  WELLS ACADEMY SUMMER PIANOCAMP 2015
  3 november, 2015

  Är det du som får ett stipendium från Rytmus nästa år? • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Musik, Nyheter, Stockholm
  Mikaela Loord (Rytmus) anordnar välgörenhetsgala den 10 november i Katarinakyrkan (Stockholm)

  Affisch redAmanda J redErik RedEvelina redJan redJasmine redMikaela red

  På bilderna: Amanda Jensen, Erik Linder, Evelina Olsén, Jan Johansen, Jasmin Kara & Mikaela Loord.

  Mikaela Loord (Rytmus) anordnar välgörenhetsgala

  Galan heter – Alla liv är lika mycket värda

   

  Mikaela Loord, är 18 år och går sista året på Rytmus musikgymnasiet i Sickla. Kommer ifrån början från Köping men flyttade hit då hon började på Rytmus. Mikaela har alltid hållit på med musik samt även varit med i talangtävlingar Vart med i 2 körer, spelat teater och dansat show & jazz dans. Hon är vid sidan av skolarbetet och gymnasiearbetet med på en Sverige turné tillsammans med Bebopaluba med sångaren Peter Jezewski som var med i Boppers i tidigare dar.

  Mikaela berättar. -Jag har valt att som gymnasiearbete att anordna en välgörenhetsgala då alla pengarna går oavkortat till organisationen UNHCR till flyktingar och ensamkommande barn. Kvällen kommer innehålla musik ifrån ”folkkära” artister och kommer gå i musikens tecken bland annat Amanda Jenssen, Edith Backlund, Jasmine Kara, Erik Linder, Evelina Olsén och Jan Johansen. Även jag själv kommer uppträda på galan.

  Jag har alltid velat göra en välgörenhetsgala men med tanke på allt som händer runt om i världen så tycker jag att det är rätt tid att göra detta nu. ”Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon”!!

  Rytmus elever i bandet

  Bandet som spelar bakom artisterna kommer också från Rytmus. De som medverkar heter: Noa Svensson – Trummor, William Ulrichs – Bas, Lucas Johansson – Keys, Fabio Trimarchi Sundell – Keys och Niklas Krantz – Gitarr.

  Datum: den 10 november.

  Tid: klockan 18.30.

  Plats: Katarinakyrkan i Stockholm!

  Biljetter säljs på ticet.se

  Länk:http://www.ticnet.se/event/alla-liv-ar-lika-mycket-varda-valgorenhetskonsert-biljetter/404757

  Info om artisterna:

   

  Amanda Jenssen är en av Sveriges ledande artister och en, som i jämförelse med de flesta av hennes kamrater, verkligen har vad som krävs för att bryta internationellt. Förutom rå talang, utseende och attityd – med ”Hymns For The Haunted” sitt tredje album – hon nu också har nu fått erfarenhet av processen av att vara en inspelning, turnera och platina säljande artist i sitt hemland. Jenssen blev bekant för svenska folket efter sin andraplacering i talangjaktsprogrammet Idol 2007. Jenssen mötte Marie Picasso i finalen den 7 december 2007.

  Erik Linder är mest känd som finalist i TV4:s Talang 2009, men även från Melodifestivalen 2010 och medverkade i Diggiloo-turnén 2010. Han har släppt tre album, ”Inifrån” (2009), ”På riktigt” (2012) och julskivan ”Röda dagar” (2013). Erik Linder fick sitt nationella genombrott i TV-programmet Talang 2009 på TV4. Efter sitt första framträdande gick han direkt till semifinal och blev sedan framröstad av folket till final.

  Jan Johansen inledde sin karriär i coverbandet Off Duty. 1993 klev han för första gången in på listorna med Lost In Paradise även om det bara var duettpartnern Erika som syntes på singelns omslag. Tack vare Se På Mej kom sedan det stora genombrottet 1995. Det blev som bekant seger i Melodifestivalen och en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Sedan dess har Jan Johansen deltagit ytterligare tre gånger i Melodifestivalen som artist och dessutom en gång som låtskrivare i Norges motsvarighet till tävlingen. Hans kommentar varför han ville vara med på galan.-”Det är så många som inte har nånting! Kan jag hjälpa till så gör jag gärna det!”

  Jasmine Karas karriär började som en vild chansning år 2006. Vi såg henne på premiärspelningen på den svenska Grammisgalan väntade ett fullspäckat år med ytterligare en turné i Japan. På hemmaplan kunde Jasmine ses i Tv-produktioner som ”Lotta på Liseberg”, ”Moraeus med mera” och ”Sommarkrysset”.

  Evelina Olsén släpper nya singeln ”Dö för mig”, med text av Camilla Läckberg.  Fredag 12 juni 2015 släpptes singeln ”Dö för mig” med Evelina Olsén, en välkänd artist inom musikbranschen men relativt okänd för allmänheten. Evelina Olsén har de senaste åren uppträtt tillsammans med Sveriges artistelit och medverkat i flertalet TV‐program, men det är först nu som hon satsar på sin egen solokarriär.

  Rytmus önskar

  Mikaela Loord, Band & Artister

  Ett stort lycka till