Författare:
tony.borg@rytmus.se
Taggar:
Postad i:
Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
Mr Robert Wells med band gästade Rytmus våren 2016!
29 oktober, 2015

Wells solo red

Robert Wells super trio gästade Rytmus!

Rober Wells clinic går under namnet ”Blod, svett & toner” och lyfter entreprenörskaps- tänkandet som en viktig kraft för att kunna lyckas som musiker. Våra elever kommer givetvis att få uppleva Wells musik i allt från svängig boogie woggie till tolkningar av egna och andras klassiska verk.

I Robert Wells band ingår musikerna Roine Johansson – trummor och Lasse Risberg – bas. Rytmus elever kommer att få möta stommen i Rhapsody in rock och få lyssna till när Robert Wells och hans band öser loss.

 

Länk:http://rhapsodyinrock.se • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Clinic för alla pianister med Robert Wells våren 2016!

  Black & White red

  Robert Wells som är en vårt lands absolut främsta musiker besökte Rytmus!

  Alla Rytmus pianister bjöds in till en clinic i pianospel fick coaching, goda råd och tips om hur de kan utvecklas som pianister och musiker. • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Lyssna på svenska artisten Timas covers av Miguels ”Coffee”, Major Lazers ”Lean On”

  De senaste tre åren har Tima koncentrerat sig på att färdigställa sina studier vid :rytmus musikgymnasium varifrån hon tog studenten 2014. Läs mer»

   

    • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro, Stockholm
  En fantastisk höst för Mikaela

  En opererad fot stoppar inte sångerskan Mikaela Loords framgångar i höst. Först en lång turné landet runt och sedan en välgörenhetskonsert som hon arrangerat själv. Läs mer» • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Musik, Nyheter, Stockholm
  Rytmus elever bjuder in vänner och bekanta till välgörenhetskonsert!
  23 oktober, 2015

  Gruppbild - WeRLive[1]

  Rytmus elever bjuder in vänner och bekanta till välgörenhetskonsert!

  Vi heter: Marina, Andi, Rasmus och Caroline, och vi går tredje året på Rytmus Stockholm, på inriktningen Musikproduktion.

  Vårt gymnasiearbete går ut på att vi sätter upp en välgörenhetskonsert. Ett syfte vi har med det är att främja ungdomsmusiken, någonting vi verkligen brinner för, och det andra och lika viktiga syftet är att tjäna in pengar till Djurens Rätt för att göra en insats för djurrätten. All vinst vi gör kommer att gå till Djurens Rätt.

  De band som kommer att spela är: Artbrother, Vapenbröder, Gone District, Carcamo, Lisa Hallgren och Nathalie Nedeljkovic.
  Vapenbröder har tidigare spelats på P3.

  Konserten/minifestivalen är den 7:e november klockan 13:00 till 18:00 på Rytmus i Nacka.

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Nyheter, Stockholm
  Clinic 2015! Om att studera jazz på Skurups folkhögskola.
  17 oktober, 2015

  Bild red

   Rytmus elever och berättade om livet efter att de tagit sin studentexamen på Rytmus. Vi fick höra om  musikstudier på Skurup och lyssna till musik som de framför med sitt nybildade band.

  Bandet heter ”Kowalski & Kvintetten och har sina rötter i 30- och 40-talets swing men framförs nu i ett nytt och intimare format. I ständigt fokus står sväng och spelglädje samtidigt som det unga bandet blandar nya och gamla arrangemang med sina personliga uttryck. Sextetten träffades på Skurups folkhögskola där de fördes samman av den gemensamma strävan efter att återskapa det bästa från swing-erans glansdagar. Med en repertoar av låtar från så väl the ”Great American Songbook” som gamla storbandsklassiker utlovas en glädjefylld tidsresa med hög igenkänningsfaktor!”

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Rytmuselever återvände till Rytmus och gav clinic om Irländsk folkmusik. Clinic 2015!

  Bild red

  Fyra före detta Rytmuselever och medlemmar i bandet All Folks återvände till Rytmus.

  Efter studentexamen har de studerat Irländsk folkmusik på Vårdinge folkhögskola. De har under ett halvår studerat och fördjupat sig inom den irländska folkmusiken.

  Albin, Alfred, Edvin och Jonathan kommer tillsammans med sin klass att spela och prata om  den irländska folkmusiken och berätta om livet efter Rytmus. • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Beatbox Clinic 2015! Beatboxaren, Mattias ”Ümit” Yilbar Norgren!

  Bild red

  Den före detta Rytmuseleven Mattias ”Ümit” Yilbar Norgren återvände till Rytmus  och bjöd på en clinic om beatbox.

  Mattias har redan hunnit med mycket! Beatboxat hiphop med personer som Behrang Miri och Shazaam till att battla dj:s som Rob ”Boom” Waatz och battla andra beatboxare. Han har även beatboxat med Acapella-grupper, bland annat The Real Group, och varit med och gästat med personligheter som Babsan, kompat åt Robert Wells och en mängd andra artister. Han har även gjort clinics på allt ifrån ungdomsgårdar, universitet och forum för lärare och professorer.

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Clinic 2015! Pontus Engborg, den världsarbetande trummisen!
  8 oktober, 2015

  Pontus 3Pontus 2

  Pontus Engborg som  oftast är på turné landade hos Rytmus Stockholm för en exklusiv clinic.(se presentation).

  Presentation

  Pontus Engborg – världsarbetande trummisen som bland annat arbetar med Glenn Hughes, Marco Mendoza, Confusion, Therése Neaimé, Louise Gardtman & The Night Live band, Paulo Mendonca mfl. Engborg arbetar flitigt som studiomusiker, frilansmusiker och i band på scener runt om i världen.

  Engborg’s newest act is Legends – Voices of rock. With names such as:Bobby Kimball ( Orgiginal Singer of Toto ), Bill Champlin ( Former member of Chigaco ), Steve Augeri ( Ex Journey ), Fergie Fredriksen ( Ex Toto ), Joe Lynn Turner ( Ex Deep Purple and Ex Rainbow)

  Lite om vad föreläsningen handlade om

  Våga drömma!

  Rytmus elever får höra och ta del av den fantastiska historien om Pontus Engborg och hans stora dröm. Vägen från stökig tonåring till världsmusiker. Pontus berättar om olika vägval, att arbeta som heltidsmusiker och hur turnélivet fungerar. Självklart får vi även höra Pontus spela under föreläsningen. Denna föreläsning handlar om att våga drömma, att våga tro på sig själv och att ta steget ut i det okända. • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Clinic med Jenni Alpert och David Henriksson hösten 2015!
  7 oktober, 2015

  jenni 960David 960

  Clinic med Jenni Alpert och David Henriksson  för Rytmus  Sing/song-elever åk 1.

  Jenni Alpert, sångerska/gitarrist/pianist/låtskrivare med influenser från jazz, soul och pop och har pluggat på UCLA’s Etnomusik-program. Jenni har också släppt flera skivor och turnerar flitigt. Hon har gjort spelningar i 15 länder fördelat på 4 världsdelar.

  Jenni Alpert kommer att göra en kombinerad clinic/konsert där hon kommer att berätta om sina studier, hur hon arbetar när hon skriver låtar och om hur hon organiserar sitt turnerande.

  Med sig har hon den eminente gitarristen David Henriksson. David studerade gitarr på Rytmus och tog sin studentexamen 2007 och har sedan dess varit aktiv i musikbranschen.