Författare:
Eva Appelgren
Taggar:
Lyssna på svenska artisten Timas covers av Miguels ”Coffee”, Major Lazers ”Lean On”
29 oktober, 2015

De senaste tre åren har Tima koncentrerat sig på att färdigställa sina studier vid :rytmus musikgymnasium varifrån hon tog studenten 2014. Läs mer»

 

  • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro, Stockholm
  En fantastisk höst för Mikaela

  En opererad fot stoppar inte sångerskan Mikaela Loords framgångar i höst. Först en lång turné landet runt och sedan en välgörenhetskonsert som hon arrangerat själv. Läs mer» • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro
  Hela Rytmus Örebro skramlar och ger en välgörenhetskonsert
  16 oktober, 2015

  Vecka 43 kör vi temavecka. Var med oss! Hjälp oss att ”skramla” in pengar till UNHCRs arbete!

  Välkomna till välgörenhetskonsert den 22 oktober kl. 18.30 i Kultihallen på Tegelbruket! Ni bjuds på en kväll med härlig och viktig musik! Hjälp oss att s(kr)amla in pengar till UNHCRs arbete i världen!

  Biljetter köps på plats. Biljettpris; (minst) 50:- (förskoleklass och uppåt).
  Allt intäkter går till välgörande ändamål.

  Klicka här för att skänka pengar till ändamålet direkt!

  #rytmusörebro #barapårytmus

  Hela Rytmus skramlar__n • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro
  Intervju med Oliwer Stenberg
  9 oktober, 2015

  12033475_10205222104654045_1906542633_n

  Intervju med Oliwer Stenberg. Tog studenten vid Rytmus Örebro juni 2014.

  Vad gör du nu?
  Just nu jobbar jag som lärarvikarie och gitarrlärare. Parallellt frilansar jag som pianist, och spenderar en hel del tid i övningsrummet!

  Vad har du för framtidsplaner?
  Efter ett väldigt gött år på Folkhögskola, planerar jag att söka mig dit åtminstone ett år till. Dels för att träffa nya människor och dels för att bygga vidare mina färdigheter. Efter det siktar jag mot Musikhögskolan.

  Vad vill du säga om din tid på Rytmus?
  Tiden på Rytmus Örebro var väldigt utvecklande, både på personligt plan och musikaliskt. Gymnasietiden är en väldigt typisk tid för att hitta sig själv, vilket jag upplever att jag fick göra. Skolan erbjöd mig en trygghet som jag är evigt tacksam för. Jag kan se tillbaks på tiden och påminnas om min egen utveckling. Men det är även skönt att kunna se tillbaks och förstå att man var accepterad av elever liksom lärare, oavsett tidigare kunskaper.

  Något särskilt minne från Rytmus?
  Har väldigt många sådana, men ett väldigt tydligt minne jag har sett tillbaks på är när jag frågade min pianolärare vad ett Am7 var för något.

  Lycka till i framtiden Oliver! • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro
  Ny rektor på Rytmus Örebro
  5 oktober, 2015

  Malin Hussmo

  Malin Hussmo, du är ju ny rektor på Rytmus i Örebro. Hur känns det?

  Fantastiskt! Jag är fylld av entusiasm och ser verkligen fram emot nya utmaningar. Jag har tidigare arbetat som skolledare på Karl Johans Skola med Örebros musikklasser. Karl Johan är en av AcadeMedias grundskolor, nu känns det jätteroligt att få gå vidare in i gymnasieskolans värld.

  Vilka egenskaper tror du är dina styrkor i ditt rektorskap?

  Jag har en god kommunikativ förmåga och är bra på att skapa förtroende och goda relationer. Det tillsammans med ett elevfokus och ett stort intresse för skolutveckling driver mig i mitt ledarskap.

  Hur ser du på kunskap och lärande?

  Det är svårt att i några få rader beskriva vad kunskap är. Kunskap innefattar så mycket, vi lär oss ständigt, under hela livet och på olika sätt. Skolan är viktig, men står endast för en del av barns och ungdomars lärande. Jag tror därför att en viktig uppgift för skolan är att lära elever att lära. Varje elev behöver hitta verktyg och sin egen väg i lärandet. Det handlar om att vi lär på olika sätt genom t.ex. musik och andra estetiska uttryck.

  Vilka framtidskompetenser anser du att gymnasieelever behöver utveckla?

  Jag tror mycket på de nyckelkompetenser som brukar lyftas fram, de man internationellt kallar ”21st Century Skills”. Förutom grundkompetenser, så som att läsa, skriva och räkna, handlar det om:

  • – uppfinningsrikt tänkande – lösa problem, analysera, tänka kritiskt
  • – medmänskliga kompetenser – ha en moralisk kompass
  • – god kommunikation
  • – global medvetenhet
  • – kunna samarbeta och samspela med andra
  • – digitala kompetenser – värdera och granska information
  • – lära på nya sätt och vara nätsmart
  • – innovativa kompetenser – vara kreativ, nyfiken, entreprenörskap

  Jag tror att dessa förmågor och kompetenser ger en god grund inför framtidens arbetsmarknad.

  Vad har musiken spelat för roll i ditt liv så här långt?

  Musiken har alltid haft en stor betydelse för mig. Jag har alltid musicerat och kan inte tänka mig ett liv utan musik. Jag hade själv älskat att få gå på en skola som Rytmus när jag gick i gymnasiet. Tyvärr fanns varken Rytmus eller något annat estetprogram i Örebro då. För mig blev det en ständig dragkamp mellan skolan och musiken. Tänk om jag istället fått använda musiken i skolarbetet, vilken pluseffekt det hade gett! Jag tror, nej, jag vet att musiken och kreativiteten ger kraft och lust till lärande.

  Malin Hussmo tillträder tjänsten den 1 december.

  – Vi på Rytmus är tacksamma och glada över att Malin blir vår nya rektor. Vi ser en enorm potential i hennes energi, glädje och omsorg om både elever och medarbetare, säger Carin Jugo Andersson, verksamhetschef Rytmus.