Författare:
Eva Appelgren
Taggar:
Postad i:
Göteborg
Southwest Sessions
27 april, 2015

Southwest Sessions är ett projekt där våra SiSo-elever skriver låtar om ett valt tema, InSå-eleverna är musiker i inspelningen som Musikproducenterna håller i. Mediaeleverna står sedan för den grafiska formgivningen. Gå gärna in på bloggen där ni kan läsa mer om projektet.

‪#‎barapårytmus‬ ‪#‎southwestsessions‬

Här kommer lite förklaring på vad Southwest Session 2015 egentligen går ut på och varför vi gör detta.

MÅL

En professionellt producerad CD, där försäljningsintäkterna går till ett välgörande, eller väl valt ändamål. I år blir det Räddningsmissionen om allt går som planerat.

SYFTE


Att skapa erfarenhet av att genomföra ett musikprojekt från idé till en professionell produkt som finns tillgänglig för allmänheten. Att placera projektets arbetsgång och dess innehåll i ett socialt engagerat sammanhang. Att motivera till reflektion över samhällssituationen, samt övning i samarbete av större mått.
Att få använda och slipa sina spetskunskaper inom varje inriktning på Rytmus (Musikproducent, Singer/Songwriter, Instrument/Sång och media).

GENOMFÖRANDE

SiSo-elever, alltså singer/songwriter elverna, skriver varsin låt om den sociala situationen i närmiljön. Det kan handla om hemlösa, tiggare, etc, men också om positiva aspekter. Om så önskas kan man samarbeta och skriva en låt ihop. Musikproducenterna producerar och ansvarar för inspelning och mix. InSå-elever används som musiker och artister vid inspelningen. Emil Agrell bidrar med text och ev utformning till artwork för produkten. Det hela genomförs under ca 8 veckor. De första veckorna berör mest MuProd och SiSo.
Målet är att alla ska bli involverade på något sätt, men alla kommer inte att kunna få en framskjuten solistroll. Detta är en laginsats för ett högre syfte än den egna tiden i rampljuset.


Låtar kan börja spelas in efter hand som de är klara.