Författare:
Eva Appelgren
Taggar:
Postad i:
Malmö
Popkollo för dig som går i åk 8 eller 9
24 mars, 2015

Popkollo-Rytmus-Malmö-2015_v4_webb • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Malmö
  Ettornas turnéavslut
  20 mars, 2015

  Ettorna avslutar sin turné på Rytmus torsdagen den 26 mars kl 18:30.  • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Malmö
  Rytmuselever skriver kontrakt med musikförlaget RoastingHouse

  Rytmus-Roasting-House-1000x350

  Pontus Persson och Angus Trujillo går sista året på Rytmus i Malmö. Efter examen senare i vår kommer båda eleverna att tillhöra RoastingHouse i Malmö, ett stort svenskt musikförlag med internationella framgångar. Där kommer de att jobba som låtskrivare och producenter.

  – Det känns väldigt skönt att ha detta klart. Nu behöver man inte fundera på vad man ska hitta på efter studenten, säger Pontus Persson.

  Pontus och Angus kom i kontakt med RoastingHouse genom deras manager på Galaxy Music Group.

  – Det ska bli jättekul att tillhöra Roasting House. Där kommer vi få fantastiska förutsättningar att skapa musik och på sikt etablera oss i musikbranschen. Vi kommer ha tillgång till en proffsstudio 24 timmar om dygnet, säger Angus Trujillo.

  Pontus tycker att tiden på Rytmus har varit värdefull för hans utveckling.

  – Det har det absolut varit, framför allt har feedbacken som jag har fått från mina lärare varit väldigt viktig. Som ung musiker är det viktigt att få positiv feedback på sin musik, det har jag fått på Rytmus. Mina lärare har hela tiden visat ett stort engagemang vilket har varit väldigt motiverande, säger Pontus.

  Alexandra Theander, A&R på RoastingHouse, förklarar varför man valt att satsa på Pontus och Angus.

  – De är fantastiskt duktiga och innovativa musiker båda två, sin unga ålder till trots. Vi tror mycket på dem. Vi kommer att jobba för att ge dem rätt muskler och verktyg för att lyckas. Det ska bli väldigt spännande att följa deras utveckling, säger Alexandra Theander.

  Samarbetet mellan Rytmus och RoastingHouse

  Rytmus och RoastingHouse planerar också att samarbeta framöver.

  – RoastingHouse kommer att ha låtskrivarcamps med våra elever framöver. Dessutom kommer de att föreläsa för eleverna, bland annat om hur musikbranschen fungerar och hur det är att ha musik som ett yrke. Detta är ämnen som musikundervisningen inte har fokuserat så mycket på tidigare men som är nog så viktiga för våra elever att få kunskap om. Därför känns det mycket bra och relevant att riktiga branschproffs kommer hit och berättar om detta, säger Martin Thuvesson, rektor på Rytmus i Malmö.

  RoastingHouse får samtidigt en bra kontakt med talangerna på Rytmus.

  – Vi delar så klart gärna med oss om vår kunskap om branschen och om livet som yrkesmusiker. Samtidigt är det en möjlighet för oss att komma i kontakt med och upptäcka nya unga musiker, producenter och låtskrivare i ett tidigt skede i deras karriärer, säger Alexandra Theander. • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Malmö, Nyheter
  INFORMATION OM STIPENDIER
  6 mars, 2015

  Här hittar du information om stipendier

  Välj flik: MALMÖ OM SKOLAN, sedan flik: FÖR ELEVER OCH VÅRDNADSHAVARE

  Här hittar du information om stipendier, ansökningsblanketter och telefonnummer till ett antal stipendier. Kolla på hemsidorna att sista ansökningsdatumen stämmer eftersom dessa kan förändras och då står det fel i detta dokument. Du hittar också tips och råd om hur du skriver en ansökan. Det är viktigt att läsa genom anvisningarna noga och fylla ansökan fullständigt.