Författare:
tony.borg@rytmus.se
Taggar:
ROCK LEGENDEN BILL CHAMPLIN (CHICAGO) GÄSTAR RYTMUS den 18 februari
30 januari, 2015

GetAttachment.aspx

ROCK LEGENDEN BILL CHAMPLIN (CHICAGO) GÄSTAR RYTMUS (18 feb)

Bill Champlin var en av medlemmarna i super jazzpopbandet Chicago. Bill har också gjort sig känd med sitt band Sons of Champlin. Tilläggas kan att Bill Champlin också har ett mycket kompetent band bestående av svenska musiker.

Bill Champlin – sång

P-O Nilsson – keys, Soren Andersen – gitarr, Ken Sandin – bas, Pontus Engborg – trummor

Vi önskar Bill Champlin med band välkomna till Rytmus den 18 februari.

  • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Stockholm
  ORUP gästar Rytmus den 3 februari

  Bild 2

  Orup (artist och låtskrivare) gästar Rytmus Stockholm onsdag den 3 februari. Denna clinic kommer först och främst vara inriktad på att våra elever skall få veta mer och lära sig om hur musikbranschen fungerar.

  Vi hälsar Orup Hjärtligt Välkommen till Rytmus.

    • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Stockholm
  Öppet hus den 7/2 kl. 11-14
  27 januari, 2015

  Öppet_hus-Rytmus-Stockholm-7-feb

  Lördagen den 7 februari kl. 11-14 är det dags för öppet hus. Kom och lyssna på våra elever som framträder på tre olika scener, träffa medieelever och musikproducenter i våra studios.

   

  Rektor, SYV, lärare och elever finns på plats för att svara på dina frågor. Så varmt välkomna till en härlig kväll som presenterar stora delar av vår verksamhet som vi är så stolta över! • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Stefan Karlsson, välmeriterad jazzpianist i världsklass! Piano- clinic torsdag den 19 februari.
  26 januari, 2015

  Karlsson ItalyStefan Karlsson

  Stefan Karlsson  besöker Rytmus Stockholm den 19 februari. Stefan Karlssons framträdande ingår i en serie av clinics som vi erbjuder Rytmus elever. Vi eftersträvar en mångfald av artister och att olika musikstilar blir representerade på Rytmus.

  Några citat från olika musikrecensenter.

  “The European Fake Book!

  Over 100 of some of Europe’s Best jazz writers, including: Stefan Karlsson”. –Sher Music Co.

  “Don’t let this jewel get away….Karlsson’s own Elegy For Russ, a heart-filled closer”. –IAJE Jazz Perspectives

  “Karlsson offers a profound taste of carefully crafted phrases….he is a pianist with great sensitivity and a huge capacity”, so the content is never ordinary”.

  –Swing Journal (Japan)

  (from an Eddie Gomez interview)

  “The thrilling excitement, which I used to feel, when I played with Bill {Evans} comes alive when I am playing with Stefan.  He is a pianist who is absolutely bound to receive much attention”. –CD Journal (Japan)

  “Karlsson comps with his usual aplomb…” –All About Jazz

  “With Chords, trills, hits, and fluent runs up and down the piano, Karlsson had an excellent sense of timing and placement’. –The Daily Sentinel

  “…the sensitive Bill Evans-like piano of Karlsson”. –International Society of Bassists Journal

  “Karlsson plays with notable warmth and understanding…” –All About Jazz

  “…Karlsson avoids being totally predictable. He does not limit himself to the most obvious and overdone standards.  Karlsson, God bless him, actually bothers to do his homework…” –Allmusic.com

  “Karlsson is a superb technical pianist, fortunately, as his complex compositions demand perfect execution. Keyboard gymnastics such as parallel octaves, rapidly repeated notes and tricky contrapuntal lines are problems Karlsson solved long ago in the practice room”. –Las Vegas Jazz Society

  “Suave Swede creates cool cacophony” –Daily Cougar-Houston

  ‘Karlsson is a mindful technician with a nice touch for rhythm and melody”.–Gavin Jazz Report

  “He is a pianist of tremendous intensity and sensitivity, who stands out enough from the mainstream of piano players to command attention without being bizarre”. –The Indianapolis Star

  ‘’…his broad use of the keyboard and full sound are out when he works with the rhythm section…an adventurous route that is not marred by too often traveled ruts-refreshing”. –Jazz Times

  ‘Karlsson’s melodic single note lines are refreshingly airy, floating out over a nicely sprung rhythmic cushion…” –Jazz Journal International

   

   

   

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Clinic med Mats Ronander den 17 februari.
  21 januari, 2015

  Mats Ronander

  Den eminente artisten Mats Ronander besöker Rytmus tillsammans med sitt band den 17 februari. http://www.matsronander.se Med sig har Mats Ronander sitt band bestående av den yttersta musikereliten i Sverige.

  Mackan Englund (bas): han har under många år jobbat som studiomusiker. Har även spelat med flera svenska artister och musiker som Mats Ronander, Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Björn Afzelius, Povel Ramel, Mikael Rickfors, Benny Andersson och Björn Ulvaeus m.m.

  Magnus Fritz (trummor): har spelat med diverse artister bl. a Mats Ronander.

  Hasse Olsson (orgel, keyboard): har under en lång karriär jobbat som musiker. producent och låtskrivare.

  Micke Littwold (gitarr, keyboard): han har under många år jobbat som musiker, bl. a med Mats Ronander och Mikael Rickfors, men även som producent och låtskrivare.

  Tobbe Fall (gitarr): har under de senaste åren ingått i husbandet för Allsång på Skansen och Let´s Dance. Även han har under många år jobbat som studiomusiker.

  Rytmus önskar Mats Ronander med band mycket välkomna. • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  ”Så ska det låta bandet” gästar Rytmus den 4 februari.

  _DSC8361

  TV aktuella ”Så ska det låta bandet” besöker Rytmus. Rytmus Sing/Song elever kommer att få uppleva hur bandet arbetar när de snabbt skall arrangera musik inför en livepublik. Några elever kommer också att få testa att arrangera sin musik med bandet.

  Vi ser fram emot en spännande clinic med ”Så ska det låta bandet”. • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Clinic med Skurups Folkhögskola och Framnäs folkhögskola

  Livebild_K2Q47911

   

  Skurups Folkhögskola besöker Rytmus den 29 januari och Framnäs folkhögskola besöker Rytmus den 11 februari.

  Elever från dessa folkhögskolor spelar musik och berättar för Rytmus elever om hur det är att studera musik på folkhögskola.

  Rytmus hälsar elevrepresentanter från dessa skolor hjärtligt välkomna.

    • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Robert Wells med band! En av de många artister som ger clinics på Rytmus!

  trion

  Fantastiske Robert Wells och kompetenta musikerna Roine Johansson – trummor och Lasse Risberg – bas.

  Syftet med våra clinics är att Rytmus elever skall få uppleva och få möta skickliga och erfarna representanter från branschen för att få inspiration, ökad kunskap och goda råd.

  Rober Wells clinic går under namnet ”Blod, svett& toner” och lyfter entreprenörskaps- tänkandet som en viktig kraft för att kunna lyckas som musiker.

  Vi önskar Robert Wells och alla fantastiska artister hjärtligt välkomna till Rytmus. • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Stockholm
  Musiken blev ett yrke för Blue Line från Rytmus

  Blue-Line-bild1-900x350

  Medlemmarna i bandet Blue Line fann varandra redan första läsåret på Rytmus i Stockholm. Fyra år senare har de hunnit spela på Oscarsteaterns, Berns och Nobelefterfestens scener. Livet som professionella musiker har blivit verklighet och i sommar väntar turné i Kanada.

  Timothy Collins och Felix Engman är två av bandets grundare, som idag har sju medlemmar. Deras musik är inspirerad av flera olika genrer, som RnB, pop och jazz.

  – Alla i bandet har lite olika influenser och vi har testat på mycket, vi kör både eget material och covers. Vi säger ibland att vi är bandet för alla tillfällen och det är lite så vi ser oss. Vi spelar på allt ifrån bröllop till företagsfester och mer renodlade konserter, berättar Timothy.

  Spelade på Nobelefterfesten

  Efter att Blue Line vann musiktävlingen Lidingö Rock, bara 16 år gamla, började de etablera sitt namn i musikkretsar. Där och då visste de inte att de ett par år senare bland annat skulle spela på Nobelefterfesten.

  – Det var grymt kul och kom lite oväntat. Vi förväntade oss en ganska stel publik men det var det verkligen inte, tvärtom. Troligen en av de bästa vi spelat inför. Det var dans långt in på småtimmarna och efteråt skrev personer från Nobelkommittén på vår Facebooksida att det var synd att det inte fanns ett Nobelpris till oss också, det var roligt, säger Felix.

  Några i bandet har jobb vid sidan av, men musiken har i stort sett blivit ett yrke. Och livet som musiker är mer än att bara stå på scen.

  – Det handlar också om att boka framträdanden och tillbringa mycket tid i studion. Våra framträdanden är bara en del och de har börjat kännas som jobb de också, även om det såklart är ett väldigt roligt jobb, säger Timothy.

  Mer än bara en bra utbildning

  Tiden på Rytmus var bra och enligt dem själva har de skolan att tacka för mycket.
  – Det var ju skolan som förde ihop oss. Där finns jätteinspirerande och duktiga lärare som ger en de teoretiska och tekniska kunskaperna. Men det kanske allra viktigaste är klimatet och miljön på Rytmus. Man får verkligen bra förutsättningar att utvecklas tillsammans och med hjälp av andra elever, och man har stor frihet i sitt arbete. Att man får testa på att stå på scen i olika sammanhang är nyttigt, säger Felix.

  – Vi har bra kontakt med skolan även idag. Vi är där ibland när de har olika musiker på besök och senast var det elever där som gick ut för sex år sedan. Den där Rytmus-andan det pratas om existerar verkligen, man kan alltid höra av sig dit, tillägger Timothy.

  Namnet Blue Line uppstod efter en längre tids diskussion och funderande. Bandet hade sin replokal i Solna dit de åkte med tunnelbanans blå linje. Så fick det bli.

  – Det har visat sig ha både för – och nackdelar, det har ibland skapat viss förvirring, eller kanske snarare förvåning. Det händer att folk som bokat oss förväntar sig ett bluesband med medlemmar i 50-årsåldern, så de blir lite förvånade när det dyker upp sex killar och en tjej i 20-årsåldern, säger Timothy och skrattar.

  Besök Blue Lines hemsida. • Författare:
  tony.borg@rytmus.se
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Musik, Nyheter, Stockholm
  Clinic med Faye Medeson (låtskrivare/producent) tisdag den 20 januari
  19 januari, 2015

  FAYE-IRIKA-WEB-1

  Faye Medeson som är fd. Rytmus elev gästar Rytmus tisdag den 20 januari och föreläser för Rytmus Sing/Song-elever årskurs 3 om hur hon arbetar som låtskrivare och producent.

  Sedan år 2009 har Faye Medeson arbetat som artist, producent och låtskrivare och samarbetat med flertalet internationella artister, låtskrivare och producenter som:

  Heavy D, Taio Cruz, Sabina Ddumba, Zara Larsson, Neff-U (Michael Jackson, Dr Dre, Eminem, ZZ Ward, Mario, Ne-Yo), Jonas Jeberg (Demi Lovato, Fifth Harmony, Kelly Rowland, Jason Derulo, Jessie J), Kerry Krucial (Alicia Keys, Mateo, Mario, Nas, Keyshia Cole), Fuego (Jason Derulo, Chris Brown, Willow Smith, Iggy Azalea), M Phazes (Eminem, Lupe Fiasco, Keyshia Cole, Amerie, Xzibit, Pharoahe Monch, Talib Kweli), Ryan Marrone (Chris Brown, Nicki Minaj, Lady Gaga, Justin Timberlake, Fabolous, Red Cafe, The Lonely Island, JoJo, King Los, Cody Simpson), Adam Baptiste (Katy Perry, Swedish House Mafia, Enrique Iglesias, Paloma Faith), Pilfinger (Jordin sparks, Rick Ross, Pleasure P, Trey Songz, Mario) mf.

  År 2014 skrev hon på förlagsavtal med BMG Chrysalis och arbetar nu med sitt debutalbum samtidigt som hon skriver låtar till andra artister.

  Vi hälsar Faye Medeson hjärtligt välkommen till Rytmus.