Författare:
Webbredaktör
Taggar:
Postad i:
Malmö, Start
Shirin El-Hage går under artistnamnet Noely Gray
21 november, 2014

Shirin-El-Hage-1000x350

I somras tog hon studenten från Rytmus i Malmö. Nu har Shirin El-Hage skrivit skivkontrakt med bolaget Cardiac Records. Med artistnamnet Noely Gray jobbar hon nu stenhårt med sin musik, med siktet inställt på de stora scenerna.

 

– Det känns väldigt kul att ha tecknat skivkontrakt med ett så fantastiskt bolag som Cardiac Records. Det är ett indie-bolag vilket innebär att jag har stor frihet att utveckla min musik som jag vill. Jag hoppas kunna släppa mitt album under nästa år, säger hon.

 

Shirin tycker att tiden på Rytmus var värdefull för hennes utveckling. Om hon fick chansen att välja gymnasieskola igen hade hon inte valt annorlunda.

 

– Det är en fantastisk mötesplats där musik och människor träffas och uppnår väldigt bra saker tillsammans. Utbildningen är rolig, utmanande och framför allt lärorik. Lärarna är helt enastående, även som medmänniskor. Jag skulle utan tvekan välja Rytmus igen om jag fick göra om valet.

 

Shirin lyssnar själv på olika musikgenrer och hon fascineras av röster som Amy Winehouse, Sarah Vaughan, Adele, Brandi Carlile och SIA. Sin egen musik beskriver hon som rå, ärlig, soulig och opolerad. Hon skriver alla låtar tillsammans med sin producent Fredrik Andersson.

 

– Det gör min musik väldigt personlig. För mig är det självterapi att skriva låtar och man kan väl säga att jag är lite av en hobbypsykolog åt mig själv. Jag skriver ner allt som far runt i huvudet på mig, och det mynnar så småningom ut i låtar, berättar hon.

 

Nyligen släppte hon sitt första samarbete med DJ:n John de Sohn. Hon sjunger två låtar på hans debutalbum, duetten ”You only love me” har över två miljoner spelningar på Spotify. Låten ”Creedence” på samma skiva sjunger hon solo.

 

– Det kändes självklart för mig att jobba med John de Sohn när jag fick frågan. Han är mycket framgångsrik både i Europa och USA och är en av de bästa inom house-genren. Han är dessutom en perfektionist som lägger stor vikt vid detaljer, det är då musik blir riktigt bra.

 

Nu jobbar Shirin El-Hage stenhårt tillsammans med sitt team, för att göra Noely Gray till en världsartist. Och hon har stora drömmar för framtiden.

 

– Mina framtidsdrömmar med musiken är många, en är att jobba tillsammans med sångerskan SIA. Andra drömmar är att spela på Royal Albert Hall i London och vinna en Grammy. Men framför allt vill jag göra riktigt bra musik, säger hon.

Foto: Amanda Stiverius. • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Malmö, Start
  London kallar på Natanael från Rytmus i Malmö
  17 november, 2014

  Natanael-summer2-960x350

  Natanael Summer på Rytmus går under artistnamnet CountingSomeStars – nu har han skrivit skivkontrakt.

   

  Natanael Summer går på Rytmus i Malmö, nu har han skrivit skivkontrakt i London. Indieskivbolaget In Cahoots tog den första kontakten med Natanael via Facebook och förra veckan satt de på ett café i London för att gå igenom upplägget.

   

  – Det var grymt kul! De berättade vad de ville åstadkomma tillsammans med mig under det kommande året och vi hade ett väldig trevligt möte. Jag fick en bra känsla och de är verkligen seriösa, säger Natanael.

  Folkinspirerad indie

  Natanael går under artistnamnet CountingSomeStars och till den 1 december ska han göra fyra nya låtar, två av dem släpps den 16 december tillsammans med en musikvideo. I februari kommer en EP.

  – Jag skulle beskriva min musik som folkinspirerad indie. Men det är ju bara min egen uppfattning. Jag har haft kontakt med musiken sen jag var sju år ungefär, då började jag spela gitarr. När jag var 12 började jag spela i band, då blev det lite mer seriöst.

  Musikstilen har förändrats genom åren.
  – Förr spelade jag i ett metalcore-band, men sen började jag lyssna på artister som Bob Dylan och Janis Joplin, då bytte jag spår, berättar han.

  Natanaels manager, EJ Lenton, tror att CountingSomeStars är ett namn att lägga på minnet.
  – Vi ser verkligen fram emot att få börja jobba med honom, han är en otroligt talangfull artist och vi kan knappt vänta på att få över honom hit så han kan turnera i Storbritannien, säger han.

  Utvecklats på Rytmus

  Natanael läser tredje året på Rytmus med inriktningen Instrument och sång. Han tycker att tiden på skolan har varit utvecklande.

  – Det är den bästa skolan, lärarna är sjukt duktiga och erfarna. Skolan är liten, så alla känner alla vilket bidrar till en skön stämning. Utan Rytmus hade jag inte haft en aning om vad det är jag gör, jag har lärt mig otroligt mycket här.

  Till sommaren tar Natanael studenten, fram till dess ska han kombinera musiken med studierna. I framtiden är målet att kunna leva på musiken.

  – Det är ju min förhoppning, men framför allt gör jag detta för att det är roligt. Jag hoppas kunna flytta till England, där är möjligheterna större att lyckas. Inom indie är det England som gäller, säger han.

  Här kan du lyssna på låten Bumblebees med CountingSomeStars

    • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Mattias IA Eklundh
  Postad i:
  Clinic, Malmö
  Clinic med Mattias IA Eklund 21 november

  Mästergitarristen Mattias IA Eklundh håller clinic på Rytmus på fredagen den 21 november. Han har inte bara gjort sig känd som en av Sveriges absolut bästa metalgitarrister utan även som en mästerlig föreläsare. Med svajarm, övertoner, udda taktarter och en gul gitarr kommer instrumentets möjligheter att utforskas, och vi får lära oss innebörden av att växa sin egen mustasch.

  Mattias IA Eklundh with Apple Horn 8 - 2 • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Malmö, Start
  Konsert i Malmö
  12 november, 2014

  Konsert_affisch_6 • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Malmö, Start
  Ytterligare en av våra elever som skriver kontrakt
  11 november, 2014

  Vi säger grattis till Natanael, Filip (en av Rytmus musikproducenter) men ett ännu större grattis till bolaget Cahoots! Lycka till!

  På söndag lyfter 17-årige Ystadskillen Natanael Summer mot sitt hittills största musikäventyr. Ett skivkontrakt med engelska indieskivbolaget In Cahoots väntar på att undertecknas.» • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Malmö, Start
  Shirin mobiliserar inför kommande albumdebuten

  Shirin El-Hage fick skivkontrakt, skaffade artistnamn och nu står folk i kö för att få jobba med Noely Gray.

  Nytänd stjärna spås en lysande framtid. Läs mer på skånskan.se»