Författare:
Bengt Eriksson
Taggar:
Postad i:
Stockholm
Tillsammans för Sverige
25 september, 2014

Under v39-41 får religionsundervisningen besök av Fryshusets projekt Tillsammans för Sverige. Religionsundervisningen på Rytmus besöktes även under förra läsåret och det var enligt läraren Agneta Elvmyren mycket uppskattat av eleverna. Under höstterminen 2014 besöks tre klasser i årskurs tre och under vårterminen 2015 ytterligare tre. I samband med besöket v41 kommer en journalist från Pedagogiska Magasinet för att intervjua elever och lärare för sitt temanummer om religionsundervisning.

 

Tillsammans för Sverige är ett treårigt projekt på Fryshuset med inriktning på interreligiös vägledning och utbildning bland unga med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism. Projektet utgår från de mänskliga rättigheterna och vill visa hur religion kan vara en väg till integration och en växtkraft för unga i arbetet för fred och förståelse.

 

tillsammans-for-sverige-300x79-gif • Författare:
  Eva Appelgren
  Taggar:
  Postad i:
  Om Rytmus, Stockholm
  Nu röstar vi Ludvig Turner till Idols kvalfinal
  16 september, 2014

  Ludvig Turner, en tidigare elev på Rytmus i Stockholm, som deltar i en unik Facebook-röstning där du kan påverka vem som får ”TV4 Play-biljetten”, den sista biljetten till Idols kvalfinal och chansen att bli en av finalisterna i Idol 2014. Klicka här för att rösta»

    • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Om Rytmus, Stockholm
  Skolval 11 september
  12 september, 2014

  Under torsdagen så förrättades skolval på Rytmus Stockholm under överinseende av våra lärare i samhällskunskap. Deltagandet i skolvalet var hela 88% vilket är mycket glädjande. Skolvalet föregicks på tisdagen av en debatt i Dieselverkstaden där representanter för riksdagspartiernas ungdomsförbund fick redogöra för respektive partis ideologiska grund, debattera aktuella frågor samt svara på elevernas egna frågor. Ett spännande moment var att partierna tvingades svara ja eller nej på en rad snabbfrågor genom att hålla upp röda eller gröna skyltar. Moderator för debatten var Frida Lönnberg. Eleverna var väl förberedda av våra lärare Pernilla Weidmo, Karin Hedström och Steven Dahl och debatten såväl som skolvalet ingår i ett projekt i samhällskunskap.

   

  sthlm_valdebatt1sthlm_valdebatt2sthlm_valdebatt3sthlm_valdebatt4sthlm_skolval4sthlm_skolval1sthlm_skolval3sthlm_skolval2sthlm_skolval6sthlm_skolval5

   

   

    • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Om Rytmus, Stockholm
  Clinic | Robert Wells | 14 okt
  5 september, 2014

  Rytmus Aula tisdag 14 okt kl 16-17 | Blod, svett och toner – en clinic med Robert Wells och hans kompband; Roine Johansson – trummor, Lasse Risberg – bas och Lasse Wikström – gitarr. Vi hälsar dessa eminenta musikanter hjärtligt välkomna till Rytmus Stockholm!

   

  wells_tribute540x303 • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Stockholm
  Clinic | Stockholm Jazz Orchestra | 26 nov
  3 september, 2014

  Rytmus Stockholm Plan 2 ons 26 nov kl 16-17. Vi välkomnar Stockholm Jazz Orchestra! Den musikaliske ledaren Fredrik Norén skriver så här: ”Vi spelar nyskriven musik för bandet av dess medlemmar arrangerade av bl.a Martin Sjöstedt, Mike Abene, Mike Holober och Bob MIntzer. En ny CD planeras ges ut under 2014 med denna musik. Redan nu finns två färska CD ute ! En med musik av Martin Sjöstedt på Connective records (2013)och en med musik av Jukkis Uotila på KSJazz i USA (2012). 2015 firar vi 30 år av turnéer, konserter, radioinspelningar, skivutgåvor. Länder som USA, Mexico, Argentina, Uruguay, Sydafrika, England, Irland, Schweiz och hela Norden har besökts. Klubbar som Ronnie Scotts och Village Vanguard har utsatts för vår musik. Vi invigde den stora kulturfestivalen Cervantino i Mexico 2011 inför 6000 personer.”

   

  SJO består ht 2014 av : Fredrik Norén, Filip Olandersson, Magnus Broo, Nils Janson – trumpeter. Peter Dahlgren, Kristian Persson, Urban Wiborg, Anders Wiborg – tromboner. Johan Christoffersson, Fredrik Kronkvist, Karl-Martin Almkvist, Robert Nordmark, Fredrik Lindborg – saxar. Jukkis Uotila- trummor. Martin Sjöstedt- kontrabas. Daniel Tilling – piano. Ola Bengtsson- gitarr.

   

  2014 blir en lång uppvärmning inför jubileumsåret så kom och värm upp med oss ! Mvh/Fredrik Norén/Musikalisk ledare och första trumpetare. www.stockholmjazzorchestra.se 

   

  sjo pressbild 2-2014 sjo pressbild 2014

    • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Om Rytmus, Stockholm
  Clinic | Billy Sheehan | tis 23 sept
  2 september, 2014

  Rytmus Aula tisdag 23/9 kl 16-17:30 | Billy Sheehan har spelat bas på mängder med inspelningar och turnerat flitigt över hela världen under flera decennier – nu senast med The Winery Dogs, en powertrio bestående av Billy Sheehan, Richie Kotzen och Mike Portnoy. Hans unika spelstil och sound har influerat generationer av basister – inte minst inom metal och hårdrock. Som musiker, men även som sångare och låtskrivare, har han bidragit till flertalet skivor som sålt både Platina och Guld och innehållit listettor i många länder, inte minst med Mr.Big, som i höst släpper ett nytt album. Genom åren har Billy även blivit känd som en sympatisk och öppen person med stort engagemang för sina fans – vilket gjort honom till en mycket uppskattad clinic-artist med oräkneliga topp placeringar i läsaromröstningar i musikpressen. Vi är därför glada att presentera clinics med Billy Sheehan i Skandinavien i september månad, särskilt med tanke på det lyckade samarbetet med svenska EBS som resulterat i EBS Billy Sheehan Signature Drive-pedalen och Billy’s unika Yamaha Attitude signatur basar.

   

  Sthlm_BillySheehan_1