Författare:
Bengt Eriksson
Taggar:
Postad i:
Stockholm
Live Night 2014 | Spelschema
27 maj, 2014

sthlm_spelschema_LN2014_final • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Stockholm
  Extrasökningar till ht 2014
  25 maj, 2014

  Kallelser till extrasökningarna nu postade och datum för dessa sökningar är: Music Production tis 3/6, Sång och Singer/Songwriter ons-tor 4-5/6, Bas, Elgitarr och Trummor ons 4/6, Media Production tor 5/6.  Exakt tid för just din sökning står i kallelsen. Välkommen :) • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Stockholm
  Live Night 2014 | Rytmus Stockholm
  15 maj, 2014

  Live Night (kolla trailern!) är en festival som varje år arrangeras avgångseleverna i årskurs tre på Rytmus Stockholm. Konceptet med festivalen är att eleverna själva ska få prova på att genomföra en festival. En del av projektet är att arbeta samt genomföra olika musikaliska akter. Den andra delen är att eleverna själva får strukturera upp och planera hela festivalen, allt från schemaläggning, marknadsföring till dekoration. Det är med stor variation och musikalisk bredd som Rytmus treor går ut på scen och levererar en fantastisk festival! – Marknadsföringsgruppen för Live Night 2014

   

  Live Night | Femtiofem band | Fyra scener | Rytmus | Dieselverkstaden | tis-ons, 27-28 maj kl 18-23

   

  live night webben 2fix

   

  Nu är det snart dags för Live Night 2014 att ta oss med storm! Eleverna är peppade och några har delat med sig av sina tankar kring Live Night 2014. Medlemmarna i akten Deep Purple: ”Det känns jättebra! Alla låtar sitter och det kommer bli grymt. Live Night 2014 kommer att toppa alla andra år!” Medlemmarna i akten Lorde: ”Vi är inte så nervösa, än… just nu är vi mest glada och peppade. Vi ser fram emot att få spela fantastisk musik live på scen och att få träffa alla stöttande fans. Kommer bli det bästa året någonsin!” Projektledare för Live Night, Janne Jernkvist: ”Det som utmärker dessa treor i år är deras seriositet och energi. Som publik till årets Live Night så får man otroligt mycket bra musik med stor variation. Jag längtar tills festivalen rullar igång och allt blir på riktigt.” 

   

   

    • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Stockholm
  Clinic | KMH | 14 maj
  12 maj, 2014

  sthlm_Thou Shalt Swing

  Aulan ons 14 maj kl 16-17. Vi gästas av ett band från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm som heter Thou Shalt Swing som kommer att spela, med en lineup på violin, två gitarrer och kontrabas samt berätta om skolan, utbildningar samt festivalen New Sound Made.

  ”Nu tar New Sound Made återigen plats i hjärtat av Stockholm, på Kägelbanan vid Södra Teatern 19-21 maj. Den unika tredagarsfestivalen, där studenterna på KMH utgör liveakterna och producerar festivalen helt med egna krafter. För nionde året i rad kommer New Sound Made att låta framtidens musiker stå i rampljuset, med improvisationen i centrum och ljud som kanske ingen har hört förut.  Två scener. 40 band. Fri entré. Sveriges mest överraskande musikfestival.”

   

   

    • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Stockholm
  Clinic | Stockholm Musikalartist Utbildning | 15 maj

  sthlm_SMU

   

   

  Clinic i aulan 15 maj kl 15:30-16:30.
  ”Stockholm Musikalartist Utbildning är en komplett 3-årig yrkesutbildning för blivande musikalartister. En gedigen utbildning som ger eleven de allra bästa möjligheterna till en framtid som professionell musikalartist.

   

  Utbildningens ledningsgrupp består av en unik sammansättning personer med erfarenhet och kompetens som är oslagbar, Hans Marklund, Roine Söderlundh och Therese Carlsson. De har tillsammans skapat en utbildning som ger eleverna precis de verktyg som behövs för att klara av ett yrke som musikalartist. En utbildning för blivande så kallade ”Tripple Threat Artists” det vill säga scenartister som är starka dansare, sångare och skådespelare.” Läs mer på smu.base23.se • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Stockholm
  Wells Academy på Rytmus Stockholm
  5 maj, 2014

  sthlm_Wells Academy Poster MasterClass2014

   

   

  I höst, närmare bestämt 11-15 augusti kommer Robert Wells pianoskola Wells Academy att hållas i Rytmus Stockholms lokaler. Vi är glada över samarbetet och hoppas att alla pianister kommer att trivas i våra lokaler :)

   

    • Författare:
  Bengt Eriksson
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Stockholm
  Clinic LaGaylia Frazier | 5-6 maj

  sthlm_poster_LaGaylia

   

  Rytmus Stockholm hälsar LaGaylia Frazier varmt välkommen tillbaka för två clinics denna vecka. Den första i dag måndag 5 maj och i den andra i morgon tisdag 6 maj i aulan 16-17:30. Ljudtekniker är Tobbe Källström. Kompar gör veckans version av Rytmusbandet: Uffe Hammarstrand, Jakob Ellerstedt, Lasse Wikström/Lasse Jonsson, Anders Björk och Bengt Eriksson. Aulan 16-17:30 både i dag och i morgon