Författare:
Sara Lignell
Taggar:
Postad i:
Göteborg
LIVE AID – 80-talskonsert på Frilagret, Rytmus Göteborg
21 februari, 2014

Torsdagen den 27 februari bjuder eleverna i årskurs 1 på ett gränsöverskridande projekt genom en Live Aid-gala i sann 80-talsanda. I samband med konserten samlas en gåva in som går oavkortat till SOS-barnbyar. Det kommer att finnas fika och lotter att köpa. En rekommenderad gåva i dörren är 40 kr för vuxna, 20 kr för ungdomar.

Varmt välkomna!

 

liveaidjpg • Författare:
  Sara Lignell
  Taggar:
  David Bäck
  Postad i:
  Clinic, Göteborg
  Clinic med världs- och jazzmusikern David Bäck
  17 februari, 2014

  Nu på onsdag eftermiddag (19/2) får alla In/Så-elever i åk 1 besök av David Bäck som bl.a. kommer spela för/med oss och berätta om sitt internationella arbete samt hur det är att möta och förena olika kulturer med hjälp av musik. Han kommer även berätta lite om hur det är att arbeta som musiker och driva musikklubbar i en stad som Göteborg idag. Tanken är att vi ska få tillfälle att sjunga och lira något tillsammans också…

   

  Vi tror och hoppas att detta kommer bli lärorikt och kul! • Författare:
  Sara Lignell
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Recension av ”JAG ÄR”

  Isabelle Karlsson Klint i 11B var på Singer/Sonwriterelevernas konsert på Atalante i januari. Så här recenserar hon konserten:

   

  Bara att stiga in i konsertrummet gjorde mig förväntansfull; Färgglada lampor hängandes mellan stolpar och människor som satt dolda i mörkret, man var spänd på vad man nu skulle få vara med om.
  En inspirerande konsert med bra variation och olika karaktär. Ingen artist var den andra lik. Man fick en känsla av spänning, gemenskap, glädje, humor och passion. Egenskrivna texter som berörde och som man kunde känna igen sig själv i och även texter som man lätt kunde sjunga med i.

   

  Detta var en konsert som gjorde mig glatt överraskad och jag gick därifrån med ny inspiration och med ett leende på läpparna.

    • Författare:
  Sara Lignell
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Färdighetsprov 2014
  4 februari, 2014

  Mellan den 3 och 7 mars kommer de elever som sökt till Rytmus Göteborg att få komma till skolan för att göra ett färdighetsprov. I början av vecka 9 skickas kallelserna hem via brev.

  Mer information om färdighetsproven finns här • Författare:
  Sara Lignell
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Elever turnerar med Melodifestivalen

  Elever från Rytmus Göteborg turnerar runt med Schlagerresan. Rytmuseleverna Ebba Knutsson och Sannah Johansson utgör tillsammans med Vendela Hollström gruppen Caracola. Gruppen kommer att besöka varje Melodifestivalstad i samband med turnén. Vi önskar dem all lycka till på deras resa genom landet.

  Caracola • Författare:
  Sara Lignell
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Rytmus-afton med alla sångare i åk 2
  3 februari, 2014

  Onsdagen den 5/2 och torsdagen den 6/2 är bjuder sångeleverna i åk2 in till konsert i Konsertsalen på Rytmus. Föräldrar och vänner är varmt välkomna!