Författare:
Daniel Hambre
Taggar:
Postad i:
Örebro
Teoretisk fördjupning
27 januari, 2014

Estetiska programmet, inriktning musik ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet. Du kan via det individuella valet välja till kurser som breddar din behörighet, t.ex. Matematik 2b eller Engelska 7.

 

Varje år har vi några elever som är intresserade av att läsa musik men som redan i årskurs 9 vet att man vill läsa en utbildning som förutom Matematik 2b och Engelska 7 också kräver Naturkunskap 2 och Matematik 3b.

 

För dig som känner igen dig i detta erbjuder Rytmus Örebro från höstterminen 2014 en fjärde gren på vårt musikestetiska program – Teoretisk fördjupning.

Du läser då musikämnen och teoretiska ämnen i årskurs 1 och 2. I årskurs 3 fördjupar du dig i teoretiska ämnen som dig en bred behörighet för vidare studier på högskola/universitet.

 

Innan du söker, prata med studie-och yrkesvägledaren på din skola och ta reda på vilken behörighet du behöver för att kunna läsa det du vill på högskola eller universitet. • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Clinic, Örebro
  Clinic 24/1 | Samuel Ljungblahd
  20 januari, 2014

  samuel

  På fredag den 24/1 har vi den stora glädjen att erbjuda våra elever en clinic med Samuel Ljungblahd. Samuel är sångare med fötterna djupt nersjunkna i soulen och har stor erfarenhet av ett liv och leverne som musiker och sångare. Samuel har bl.a. delat scen med artister som Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer, Ole Børud och Kirk Franklin.

   

  Klicka här för att se Samuel tillsammans med Lisa Nilsson från senaste avsnittet av Så ska det låta. • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro
  Öppet Hus
  8 januari, 2014

  110920_2492Välkommen till

   

  Välkommen till Öppet Hus på Rytmus Örebro!

   

  23/1 klockan 17-20 öppnar vi dörrarna till våra lokaler. Elever och personal finns till hands för att svara på dina frågor och eleverna kommer också framföra musik ur sin aktuella repertoar.

   

  Välkommen också till nästa Öppet Hus den 24/4. • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro
  Kortfilm Rytmus Örebro
  7 januari, 2014 • Författare:
  Daniel Hambre
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro
  Gott Nytt År

  Hoppas ni alla haft en bra start på 2014!

   

  Uppstart för vårterminen 2014 är fr.o.m. torsdag enligt gällande schema. För den som eventuellt missat eller glömt bort så är alltså även tisdag och onsdag ledigt (studiedagar). Personalen finns på skolan mellan 08.30 – 16.00 dessa dagar ifall man är sugen på att komma och jamma redan då.

   

  Varmt välkomna!

  /Mvh Lärarna och administrationen • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Örebro
  Shine on you crazy diamond
  6 januari, 2014

  En cover

  från höstens avslutningskonsert på Kulturhuset…