Författare:
Webbredaktör
Taggar:
Staffan William Olsson
Postad i:
Clinic, Göteborg
Clinic med gitarristen Staffan William Olsson
19 november, 2013

Gbg_Staffan William-Olsson

Onsdagen den 27 november klockan 16 kommer Staffan William-Olsson till Rytmus Göteborg. Staffan är en svensk gitarrlegend som behärskar de flesta stilar. Under sitt besök på Rytmus kommer Staffan att dela med sig av tips för att få förbättrad teknik och bredare musikalisk frasering.

 

Staffan började sin musikerbana som klassisk pianist för att senare ta upp gitarren som huvudinstrument. Han har bland annat spelat med göteborgska fusionbandet ”Hawk on flight”, hårdrockbandet ”Sons of Angels” och det hyllade jazzbandet ”The real thing”.

 

  • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Ensemblekonsert med åk 2

  Gbg_Denice

   

  På tor 21/11 är det ensemblekonsert med åk 2 i konsertsalen. Föräldrar och vänner är välkomna! • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Föreläsning om sömn och stress
  16 november, 2013

  SomnoStress

   
  Under onsdag eftermiddag och kväll fick elever och föräldrar från åk 2 en föreläsning av sömn- och stresspedagog Anna Nygren. Föreläsningen var uppskattad av såväl föräldrar som elever och väckte en hel del tankar och funderingar kring hur viktig sömnen är för oss alla. Många bidrog med kloka frågor och diskussioner. Ett flertal elever kunde t.o.m. tänka sig att stänga av mobilen eller sätta den på flygplansläge på natten för att kunna få en bättre sömn. Vi hoppas att ni alla fick med er något ni känner att ni har användning av! Kika gärna in på Annas hemsida: frija.se • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Alice i Sandbox
  12 november, 2013

  Sandbox

   

  Alice Genberg i årskurs 1 har fastnat för rock. I helgen deltog hon, som enda tjej i Partillerocken, tillsammans med sitt band Sandbox. – Rocken är ett gött sätt att få ut energi på, säger hon.

   

  Alice har varit sångerska i bandet de senaste tre åren, men medlemmarna har faktiskt känt varandra ända sedan sandlådeåldern. Bandet har sitt ursprung i Lerum där bandmedlemmarna gick på lågstadiet tillsammans.

  För den som vill se vad bandet har på gång finns en Facebook-sida:

  www.facebook.com/Sandbox • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Zimon har släppt trailer
  11 november, 2013

   

  Eleverna i åk 3 genomför under läsåret ett projekt inom kursen gymnasiearbete. Zimon Holmberg, åk 3 på Rytmus Göteborg åker till London för att titta närmare på gatumusikanterna där. Det hela kommer att resultera i en dokumentärfilm och här är trailern. Vill du följa projektet kan du kolla in på facebook via länken nedan. Spännande, tycker vi och önskar Zimon lycka till!

  www.facebook.com/BMRofficial • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Marco Mendoza
  Postad i:
  Clinic, Göteborg
  Clinic med superbasisten Marco Mendoza
  3 november, 2013

  marco_liten2 Marco_Mendoza3

   

  Basisten som spelat med Thin Lizzy, Whitesnake och Michael Ruff m fl besöker både Rytmus i Stockholm och Göteborg

   

  Vi är mycket stolta att kunna presentera en clinic med en av musikvärldens främsta basister. Marco har regelbundet gästat Sverige genom åren och då bl.a. med Michael Ruff. Torsdagen den 14 november kommer Marco till Rytmus Göteborg för att spela låtar från sin långa karriär samt berätta om livet som turnerande musiker runt om i världen. Clinicen är för alla elever i åk3.

   

  Marco, som kommer från en mycket musikalisk familj började tidigt spela gitarr. Kanske är han mest känd för sitt arbete med stora artister och band – Thin Lizzy, Blue Murder, Whitesnake, Ted Nugent, Neal Schon, Soul SirkUS och Lynch Mob likaväl som artister som Dolores O´Riordan från The Cranberries. Just nu turnerar Marco med The Black Star Riders (ex Thin Lizzy) • Författare:
  Webbredaktör
  Taggar:
  Postad i:
  Göteborg
  Missade du The Boxer på Konserthuset?
  1 november, 2013

  TheBoxerKonserthuset

   

  Då ska du läsa vidare – Söndagen den 10 november är det nämligen dags för finalkonserten med alla deltagande körer. Varmt välkomna!

   

  Körprojektet The Boxer arrangeras av Kultur i Väst. Fredrik Berglund, lärare på Rytmus Göteborg har tillsammans med Simon Ljungman arrangerat tolv av Simon & Garfunkels låtar för kör. De har sedan övat med körer i olika kommuner som sedan gett konserter under våren.

  Nu avslutas hela projektet med en konsert för stor kör i Konserthuset, med alla deltagande körer. Självklart deltar även körfördjupningselever från Rytmus Göteborg och vi vågar nog lova att det blir en stortorslagen konsert – kom och upplev med egna öron!

   

  Biljetter köps på Konserthuset i Göteborg 031-726 53 10 eller via;biljett@gso.se

  Läs mer om projektet och finalen på söndag